STPM 2012,i'm waiting for you!

Author: aiman mania | Publish 9/15/2012, 06:47 | There is 38 Comment[s]
assalamualaikum n salam sejahtera .....
lama jugak aku tak HAPDET apa2 kat blog nih....hinggakan PASSWORD blog yg aku reka hebat gila pon aku boleh lupa ..... astaghfirullah ! ==" (amik masa 3 saat sekejap untuk beristighfar)

 tahun nih aku STPM ... salah satu exam awam pling besar kat bumi MALAYSIA TERCINTA nih ... seperti  budak2 stpm lain ,aku jugak berdebar - debar macam nak terkeluar jantung , isi perut bagai .... yalahhh...semua org nak yg TERBAIK untuk result masing - masing .... tapi,nak dapat result VAVAVOOM ,4FLAT  atas slip peperiksaan bukannya senang .... tapi,bukan mustahil ....atas dunia nih tak de apa - apa yg mustahil kalau kita usaha .... yessss!dulu aku pernah GAGAL...GAGAL yg pling teruk kukira.....aku pon tak tau kenapa aku boleh down gila macam tuh sekali .... oh ya!rahsia nih aku tak nak bukak ... hanya aku n hnya beberapa orng makhluk allah sahaja yg boleh tahu perkara ini ... jangan buat SPEKULASI awal tentg perkara nih ....harap maklum!haaahaaa...... :)
tak lah suspens sangat kan???

ehsan google semata-mata

ada sebulan lebih lagi exam ...makin hari , makin dekat ..... alhamdullilah ....result TRIAL STPM  aku kali nih agk bagus dr exam sebelum2nya ..... u know that?aku masuk form six baru 9 BULAN .... Hahahaha......sebelum nih aku budak MATRIKS .... kalau rajin , belek lah entry2 silam aku yg masih tersimpan kukuh dalam GALERI HTTP://AIMANBUDAKBAIK93.BLOGSPOT nih....dalam entry sebelum2nya adalah satu,dua entry yg aku hapdet sal  matrik2 nih ...malas nak citer panjang2......nak tahu,cari dan tengoklah sendirik .....
mula2 masuk form 6,aku bingung sekejap ..... apalah yg aku belajar nih??langsung ta paham!dengan EKONOMInya ... dengan PENGAJIAN AMnya.....ishhhh..tetiba aku gelisah tak tentu arah .... aku takut ta boleh nak CATCH UP.... mula2 masuk , cikgu ekonomi ajar aku  cari NILAI MPC,NILAI PENGGANDA,PROSES PENCIPTAAN KREDIT N SO ON yg mana pada ketika itu otak aku susah nak terima semua ! makan semut banyak sgt kot ....ahahahaha... :)
lpas 3 minggu aku masuk form 6 , cikgu plak umum yg EXAM OTI 1 akn diadakan seminggu lagi ... mak aiiiii....!aku belajar baru ciput nak exam daaaa??biar betul!!!

cikgu ..cikgu ... boleh tak kalau saya dikecualikan dr amik exam nih??coz saya nih budak baru ....lagipon kalo saya amik jugak dah tentu result saya teruk gila!!!

ppppeerrrgghhh!!kalau aku betul2 p HABAQ  Dah konfem kena marah teruk kat cikgu - cikgu .... haahaaa.. .nak tak nak kena amik jugak ....okay!aku sahut CABARAN!Dengan tak de buku rujukan,aku pon pi salin nota dr buku teks kawan ..... n study SOALAN - SOALAN EXAM yg cikgu kasi.... n hafal yg mana yg patut dihafal!u know that??such a MIRACLE !!!! aku dapat 4 PRINSIPAL PENUH ... Semua lulus dengan  MINIMA C ...... Sedangkan budak2 lain yg belajar terlebih dahulu drpd aku yg terkial2 nih pon tak dapat seperti apa yg aku dapat .... errrrr..bukan nak cakap besar ... n bila result yg OFFICIAL keluar , aku terkejut gila bila tengok nama aku termasuk lam list BEST STUDENT....kembang kempis aku jadinya ....muahahahaha......sejak dr tuh, aku belajar , aku study kuat2 .... lpas tuh , aku dapat tahu plak yg BEST FRIEND - BEST FRIEND aku kat matriks dapat 4FLAT ... WOW!aku terkejut gila!!ramai plak tuh yg dapat 4FLAT.... #TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA HASRA LD, AMIRUL ASYRAF N NYCA OREN#


nih semua bestfriend aku...yg tengh tuh aku ta knal saper...yg pinky tuh ler HASRA LD ...
miannhae .... aku cilok gambar cantik ko :)



blurr jer gambar tapi, still cool ....soorryy..ni pon gambar cilok ....
cita - cita pilot... aku rasa mmg dapat kot.....tolong terbngkan aku ke korea selatan ,encik kapten :)


okay..ni pon cilok.....tapi,cilok dengn niat baik ...ahahahahaa.....aku ada hutang rm30.00 ngn semek nih.....belom bayar ag .....tahniah 4flat!WHOA!happy 19 years old ..... fatin zafirah ruhaiyem too :)
bukan apa.....ta guna henset n fb pon bukak jarang2..mainhaesso :"(

haahaa.....diorg selalu bg semngt kat aku .... buat kechoh , buat lawak masa kat matriks dulu mmg tak sah kalo ta jumpa.... gosip memng nmbor satu ....errr....abg amirul tuh mmg RAMAI PEMINAT.......dah la BEST STUDENT , Ada rupa plak tuh ..... sapa lah aku nak dibndingkan dengn mereka nih .....ehhh!mmg 800% aku jealous dengn amirul tuh .....haahaaa..... :)
kitorang satu kelas .... satu tutorial.. n satu kuliah .... mmg best siottt masa kat matriks dulu!
tutorial n kelas bnda sama jer...alahaaaaiiiii aku nih =="

nak jumpa kawan - kawan yg SEHATI SEJIWA Macam diorg mmg susah .... tuh ler yg aku syok kawan ngn diorg tuh....satu jer yg aku ta bole lupa seblum aku "menghilangkan diri" kat kolej dulu ... amirul selalu kata:

"kat mana pon ko berada , ko lebih hebat dari aku ..ko lebih pandai dri aku ...
aku tahu ko boleh buat kalo ko nak"

tetiba aku sebak.....apatah lagi amirul sendirik pernah kata yg dia anggap aku macam adik dia ....terharu bukan kepalang aku ..... :'(

khairul anam ... p klcc tak ajak aku ....so jealoussss maaaa....mianhae...
aku culik gambar hang ....

khairul anam ..... roomate aku dulu .... apa2 masalah dia cerita kat aku .... dari A to  Z dia cerita kat aku .... bukan seng tau org nak bg kepercayaan kat kita tau ....heehee..ni maknanya aku seorg yg amanah,baik dan jujur .....chewaaahhhh....masuk bakul angkat sendirik ...acano tuh?? :p
marah bukan kepalang dia aku tak cakap yg aku nak kuar matrik .... hrrrmmm...aku pon sampai hati nk cakap ..... last2 aku sorok dia tau jugak ...bertuah aku dapat kawan yang PRIHATIN Macam nih ... sekarang sambung belajar kat UMT..... syabas kawan!!!
and anam sendirik pon pernah kata yg dia anggap aku nih macam adik dia .....cehhhh!mentang2lah aku nih pendek kemetot .... --"

najmi najimuddin ...peminat big bang .. gara2 aku dia knal big bang ,sedangkan big bang pon aku ta minat....

najmi......aku RESPECT habis kat dia... cara dia STUDY , Cara hubungan dia dengan ALLAH ... Mmg aku betul2 kagum!!!ada satu ketika aku malu gila2 dngan budak nih....yelahhh..najmi rajin orgnya ....lpas ISYAK 
Sampai SUBUH, duduk kat meja study !study , study and study!!mmg aku adore lah....sedngkan aku yg pemalas nih rasa rendah diri .... dr sekecik - kecik BERUS GIGI Hingga ke sehelai KEMEJA Yg aku kira mahal dia bagi kat aku tau??my god ..... what a good friend!!!ko sahabat aku dunia akhirat mie ... :')
thank you soo much!aku doakan kat mana shaja ko berada,ko akn sentiasa berada di bawah rahmat allah s.w.t .....sekarang sambung belajar kat UITM SHAH ALAM ....KOS apa ,wallahua'lam !!
walaupon najmi nih anak bongsu, dia pernah anggap aku macam ADIK dia sendirik....errrmmm.....terharu gilaaa aku ........ #KESAT AIR MATA GUNA KAIN TUALA GOOD MORNING#

pppperrgghhh!sambung balik ....now,aku sekarang berada di ambang STPM  yg ta lama dah lagi nak berkunjung tiba...aku kecut perut daa nih ..... ohh ya!TRIAL STPM!Aku nak sentuh sikit pasal nih.......korang nak tau x??aku turun mendadak dalam subjek EKONOMI....padahal sebelum ni aku dah dapat gred A Tuk subjek tuh....cikgu merepek kat aku ....marah bukan kepalang cikgu kat aku ... yelahhhh!dr A TURUN KE C......what??dapat C?sumpah aku rasa macam aku tak pernah belajar langsung!!errrrrrr...betul2 kecewa dan sedih......tak apa...lpas nih.i'm going to study really really hard!!dear cikgu , jangn pulaukan saya ek pas nih?haahaa... :')

okay kanak2,nak cari apa2 pon kena tengok persilangan keluk MC dengan keluk MR k?
haahaaa...bab nih mmg betul2 aku expert .... nice gila!!

well....disebabkan markah aku turun tuh ler heboh, tenaga - tenaga pengajar dalam bilik guru ....semua duk citer pasal aku ......huwaaaaaaa!!fade-up aku... down!down!down!dah lah trial exam belum habis ag .....tertekan gilaaaa aku!...macam mana lah agaknya aku nak jawab paper2 lain .....haiyaaaa!!bikin panasss maaaaa......!!!aku target untuk peperiksaan nih, aku mesti dapat sekurg2nya gred B....Adduuhhh!pluang nak capai target aku tuh mmg betul2 tipis.....!tapi,tuhan punya kuasa aku berjaya jugak!!bila dapat tahu result ekonomi paper 1 yg aku dapat A,Aku lega selega2nya...macam baru lpas SEMBELIT.....Korang bole bayangkan tak macam mana org kalo dah lepas sembelit?haaaaa....!macam tu lah jugak dengn aku ......=="
blog PRINCE ASEAN sebut benda KOTOR ...keekeekee.. :)
ALHAMDULLILAH tuk subjek2 lain .....aku dapat cipta A.....THANK GOD.... U LISTEN TO MY PRAY!......Sekaligus KONFLIK markah aku rendah LINGKUP secara tiba - tiba.........

it's a great sin if i can't do my best for my STPM.... APPA ,AMMA ,TEACHERS N FRIENDS .....
please believe me once again ... i will not disappointed u .... PRAY FOR MY SUCCESS!!!

sambung lagi......disebabkan markah aku yang merosot tuh , nyaris - nyaris aku dihantar ke CIKGU KAUNSELOR untuk SESI KAUNSELING .....Bahkan dua org cikgu panggil aku ..... sedih gila!!cikgu cakap,DISEBABKAN MINAT AKU TERHADAP KPOP, MARKAH AKU MEROSOT DENGAN TERUK!.....satu sekolah tahu aku amat FANATIK DENGAN DUNIA KPOP  Ni ...hinggakan org tak panggil aku "AIMAN" ......Diorg kalau jumpa aku mesti panggil aku "KPOP".....dalam 3 bulan aku masuk form 6 , aku FEMES tetiba ....hinggakan ada orang STALK aku...tahu FACEBOOK aku...nama aku pon diorg knal....walhal,aku tak knal pon diorg ...haahaa..kembng kempis seketika......
bahkan aku juga  jd tarikan kat bebudak junior .... dia kata aku CHUBBY , HENSEM N CUTE ......ok!kembng lagi :p
ppeerrgghh..ta sangka la plak aku.......alamakkkk!!!galok plop doohhh!haahaahaa......
apa -apa pon,aku takkn jadikan MINAT Aku sebagai penghalang untuk aku berjaya,bahkan,sebagai perangsang untuk aku mencipta kejayaaan yg baik lpas nih.....u must know it!compulsory!lolz.. :p

master of study ..... naikkn semngt aku untuk study rajin - rajin ....
OH BONG GOO .., BAEK HYUN-NA .., KIL PULIP ..,NA HYUNG JUNG ...,
OH CHAN DO ....thank a lot!

dikesempatan ini jugak, aku ingin memohon maaf secara terbuka kepada rakan - rakan blogger andai pernah tersentuh dengn penulisan aku yg tak berapa perfect macam penulisan HONEY KOYUKI.......rakan - rakan kat facebook yg aku tak reply chat diorg ..... n mereka yg pernah terKECIK HATI Dengan aku ...kepada mereka yg knal aku tuh,kalau aku ada teramik barang2 ke , mohon halalkan ...... insya-allah kalau tak ada aral melintang UNTUK TRIAL STPM nih aku boleh dapat 3A 1B ..... :')
TAPI,tuk STPM nih,doakanlah semoga aku berjaya dapat 4FLAT.....Heeheehee...
thank jugak yg ucap "HAPPY BIRTHDAY" kat aku dulu yer?oh ya!aku nak PIN-UP wall post "HAPPY BIRTHDAY" yg aku berkenan sgt2 .....awesome <3

road to incheon ....mekaseh .......terharu plus2 ... :')
kalo betoi2 dapat laaa.....errr...aku ta tahu apa nak jdi ...... ="

sekian sahaja ......we'll meet again :)
thank for reading ......kalau baca tuh jangan off kan lagu kat blog nih ...heehee..my FEVERET SONG!ASSALAMUALAIKUM... kalau anda suka entry nih,jgn segan tekan kuat - kuat button like kat entry nih k???arigatou!


SELAMAT HARI MALAYSIA DIUCAPKAN KEPADA SELURUH WARGANEGARA MALAYSIA !