Golden Disk Awards Bakal gegar Sepang

Author: aiman mania | Publish 1/10/2013, 20:16 | There is 20 Comment[s]

assalamualaikum ..... dah lama tak create apa2 kat ruangan blog yg lebih 3 bulan menyepi tanpa sebrg berita ..hari nih hatiku meronta - ronta ingin mengatakan sesuatu memandangkan GOLDEN DISK AWARDS Sudah hampir dan aku yakin dan pasti ramai yg ternanti - nantikan anugerah bagi mengiktiraf secara rasminya kejayaan artis - artis korea yg telah melakar kejayaan masing - masing sepanjang perjalanan karier mereka di korea sendiri dan di seantero dunia... sebagai RAKYAT MALAYSIA,aku sendiri berbangga memandangkan MALAYSIA Telah diberi sepenuh kepercayaan untuk menjadi TUAN RUMAH   
bagi mengendalikan majlis berprestij ini dimana MALAYSIA juga telah muncul satu-satunya NEGARA PERTAMA di ASIA TENGGARA  Dijadikan lokasi untuk diadakan majlis gilang - gemilang ini selain di KOREA dan di JEPUN . Hal ini jelas menggambarkan bahawa DEMAM HALLYU DI MALAYSIA Mencapai takat didih melebihi 100 darjah celcius yang sehingga kini belum ditemui penawar spesifik untuk meredakan sedikit keghairahan anak - anak remaja drpd mengikuti perkembngan artis - artis popular yg makin gah mengukir nama menghiasi industri muzik dunia pada kala ini ..


malah , di facebook , bila aku klik BUTTON HOME berjejai - jejai info tentang golden disk awards dapat aku ketahui ... dari persiapan pentas sehingga ke senarai artis - artis yg bakal membuat persembahan sering disebut - sebut hingga aku sendiri melekat hampir berjam - jam di skrin laptop .....  malah , aku sendiri terkejut beruk bila dapat tahu tiket bagi Zon Rock Pit yg berharga RM688.00 HABIS DIJUAL Dalam masa yg singkat ... yg tinggal sekarang hanya tiket bagi Zon Hallyu yg bernilai RM199.00 dan tiket yg berharga mencecah seribu ringgit (SAMSUNG GALAXY)...aku??aku tak pergi pon... tapi,kehangatannya  aku dapat rasai setelah aku ketahui artis - artis yg terlibat bakal berkampung di SEPANG CIRCUIT Selama dua hari berturut - turut(15 & 16 JANUARI 2013).... Oh My God!aku yg tak pergi pon teruja ...apatah lagi mereka yg join anugerah tuh.... issshhh!tak de ker datuk - datuk dan mak - mak datin nak sponsor aku join festival tuh nanti?haahaa ....

Litar Sepang Antarabangsa pada 15 & 16 januari nih yg pastinya bukan shja menyaksikan pertemuan antara peminat tempatan dan artis - artis korea , malah , pihak media dari pelbagai negara juga akan datang membuat liputan tentang festival ini... :) betapa gahnya GRAMMY AWARDS KOREA KE - 27 nih!pada sebelumnya, sebanyak 22 artis korea mengesahkan kedatangan mereka ... tapi, pada last minute , 3 lagi artis  korea turut  mengesahkan kedatangan mereka bagi menggegarkan pentas GDA ke27 nih!antaranya , HUH GAK , MISS A & BTOB yg merupakan kumpulan rookie yg cepat mendaki tangga populariti dan mencuri tumpuan ramai para peminat korean pop .. ^^
so,tak hairanlah jika B2ST, SENIOR mereka mengakui cemburu akan populariti BTOB yg naik mencanak dalam masa yg singkat berbanding halangan demi halangan yg terpaksa B2ST Tempuhi sepanjang karier mereka ..!lihatlah B2ST sekarang ... dah setanding SUPER JUNIOR kan??

B2ST bakal muncul dengan BEAUTIFUL NIGHT , SPECIAL & FICTION untuk GDA ini...


difahamkan YONGHWA & NICOLE akan bertindak sebagai pengacara majlis pada hari pertama majlis berlangsung dan sekaligus membuka tirai majlis dengan mendendangkan lagu "BECAUSE OF YOU" nyanyian asal penyanyi Amerika ,Neyo .... takkn tak knal Yonghwa si gitaris genius dan si jelita Nicole yg mengamalkan rejim diet yg dianggap kejam oleh peminat KARA tuh??Hrmmm..hari kedua pulak , dikatakan HONGKI & DASOM (SISTAR) bakal mengacarakan majlis dan membuka tirai dengan menyanyikan lagu "WAY BACK INTO LOVE"...erkkk...rindu plak dengan suara serak - serak basah hongki ..heehee.. :)
dan tak kurang jugak Dasom dari kumpulan SISTAR Yg telah melakar sejarah sebagai kumpulan Yg dianggap UNDERDOG menumpaskan GROUP IDOLA WANITA POPULAR KOREA yg lain Seperti TAETISEO(SNSD), 2NE1 ,KARA T-ARA Di MAMA AWARDS bagi kategori BEST FEMALE ARTIST... jelaslah disini , bahawa yg POPULAR TAK SEMESTINYA TERBAIK..Erkkk..jgn salah faham plak ..aku tak kata plak 2NE1 , SNSD ,T-ARA & KARA Tuh Group cap ayam k?malah , masing - masing  punyai pengaruh masing - masing...

Super junior bakal menghiburkan pminat dengan lagu BONAMANA , OPPA OPPA ,FROM YOU ,
DAN SEXY FREE & SINGLE


CRAYON , ONE OF A KIND , HEARTBREAKER bakal diperdengarkan secara live ..
difahamkan TOP tidak akn menyertai BIGBANG untuk GDA kali ini :'(

FT ISLAND bakal memberi kejutan kepada peminat menerusi persembahan lagu
INTRO + LIVE , SEVERELY & I WISH 


SHINee Kepingan muncul dgn lagu LUCIFER , STRANGE , INTRO + SHERLOCK 
untuk GDA ini ...

KARA tidak mahu ketinggalan mendengdangkan lagu hits mereka INTRO + PANDORA ,JUMPING , STEP


"produk" terbaru SM ENT ini , Exo-m & Exo-k tampil dengn lagu  INTRO + MAMA , HISTORY & HOT


 ishhh..tak larat aku nak senaraikan satu2 ...haahaa... korang cari sendirilah eh?...ohh ya!kebiasaannya aku selalu godek - godek BLOG FEMES MALAYSIA , FATIN LIYANA ...Tapi , hari tuh kesibukkan aku menghadapi STPM Merencatkan sedikit tabiat aku pg usha - usha blog beliau ...tah..macam lekat badi plak bila bukak GOOGLE , Secara automatiknya jari jemari ini bagaikan bergerak pantas dengan sendirinya menekan abjad - abjad  yg membentuk perkataan "FATIN LIYANA" ...Wahhh..memng FATIN LIYANA sekarang dah jadi IKON POPULAR dalam dunia penulisan blog kali nih...malah , aku jugak ada mimpi2 nak jadi selebriti blogger terkenal lagi hot macam beliau ...bhahahaha... lagi -lagi aku suka dengan remaja2  wanita macam beliau yg suka main fesyen dengan hijab sebagai gadis muslimah ....dengan penulisan beliau yg cukup santai pon dah cukup menarik beribu2 reader untuk ke blog beliau tiap2 hari ... seakan2 magnet dan besi gituh...^^
and then , ada satu hari tuh , aku terbukak blog beliau ..masa tuh ada satu entry yg cukup2 buat aku baca berulang kali dan rasa nak HAFAL SATU2 Pula entry beliau yg satu tuh ..wahhh!dalam diam2 , dia dah JATUH HATI DENGAN KOREAN POP rupa-rupanya ..bermula dengan HATERS jadi LOVER gituh ...samalah cam aku ...aku dulu pon , sebut korean pop terus eleng2 kepala tanda tak mahu dengarnya telinga aku tentang idola kpop yg menyemarakkn HALLYU WAVE  Pada hari inih ...sekali da kenal , sampai ke akar umbi aku korek cerita sal mat - mat dan minah - minah korea HOT kat laman GOOGLE ...ambik ko...Klik SINI Untuk mengetahui dengan lebih lanjut entry yg aku maksudkan tersebut .... errkkk!!2532 likes di FACEBOOK kak FL ko dapat untuk entry nih ..tengok!!ramai diantara reader blog beliau terdiri drpd mereka yg menggelarkan diri mereka KPOPERS! :)

fatin liyana at YG ENT BUILDING ^^ ..
KO ADA ..K , AKU TADER :'(


FATIN LIYANA MINAT TOP RUPANYA ...

Tinggal kira - kira 4 hari lagi GDA !weihh..mohon simpati ramai taja aku ke sana weih ...haahaahaa :)
dapat tengok dr jauh pon tak per ... k, lah semua ...i've a work to do ... see u again ..bye2.and assalamualaikum :)

note:ta sangka plak pembuka blog aku bg sesi 2013 nih berkisar pasal korean pop ..haahaa...
lupa nak tnya?macam mana azam korang tuk tahun 2013 Nih?
harap2 , kita semua jd lebih baik dr tahun sebelumnya ....mudah-mudahan,allah permudahkan ..^^

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


dah!tamat sudah GDA KE-27 Yg menyaksikan SUPER JUNIOR Terus gah dengan gelaran PEMONOPOLI TROFI Di festival GDA yg diadakan di sepang circuit dua hari berturut2 ...malangnya , kelibat GIRL'S GENERATION Tidak kelihatan di anugerah tersebut .. malah , lebih sedih lagi  nama diorg tidak dicalonkan di mana2 kategori yg dipertandingkan !Tak menang tak bermakna diorg cap ayam ..lagipon GDA lepas diorg dah mnang GRAND PRIZE :) mungkin girl's generation di blacklist utk sementara waktu bagi memberi peluang kat artis lain menang kot ...:"0

berikut adalah senarai pemenang2 bagi kategori2 yg dipertandingkan..ohh ya!golden disk awards kali nih terbhagi kepada dua kategori besar , iaitu album dan juga lagu dengan penambahan  beberapa kategori populariti berdasarkan undian yg telah dibuat oleh para peminat ...!

DISK DAESANG - SUPER JUNIOR(SEXY , FREE & SINGLE)

DISK BONSANG - 4MINUTES , CN BLUE , B2ST , FT ISLAND , B1A4 , INFINITE , KARA , SUPER JUNIOR , SHINee

ROOKIE AWARDS - EXO - K , JUNIEL

BEST DANCE PERFORMANCE AWARD - TROUBLE MAKER 

BEST GROUP PERFORMANCE AWARD - INFINITE

NEXT GENERATION STAR AWARD - BtoB

MSN SOUTHEAST ASIA AWARD - SUPER JUNIOR (SEXY , FREE & SINGLE)

MALAYSIA'S MOST FAVORITE STAR AWARD - KARA , CN BLUE

JTBC BEST ARTIST AWARD - B2ST

POPULARITY AWARD - SHINee

GOLDEN DISK PRODUCER AWARD - FNC ENTERTAINMENT

DIGITAL DAESANG AWARD - PSY (OPPA GANGNAM STYLE)

DIGITAL BONGSANG AWARD - 2NE1 , MISS A , BIGBANG , F(X) , GDRAGON ,           HUHGAK, K.WILL , SECRET , PSY , SISTAR , T-ARA

ROOKIE AWARD - B.A.P , AILEE , LEEHI

CECI POPULARITY AWARD - G-DRAGON

SAMSUNG GALAXY STAR AWARD - SISTAR

INSTYLE FASHIONISTA AWARD - LEE HONGKI

MSN INTERNATIONAL AWARD -  BIG BANG

BEST HIP HOP STAR AWARD - EPIK HIGH

BEST SINGLE ALBUM AWARD - TEEN TOP
     
     
sekitar karpet merah GDA


SUPER JUNIOR 

B1A4

CN BLUE

B.A.P

BtoB

B2ST

4MINUTES

MISS A

SISTAR

T-ARA 

Opsss....aku rasa nak upload semua jer gambar2 yg berkaitan dengan GDA yg aku copy kat facebook n beberapa laman web hiburan ..haahaa....tapi , aku rasa nanti blog ni berat plak .. :(
artis-artis korea ni sporting gila ... so , ta heranlah kalo mereka punya peminat berjuta2 pon .. aku tahu ramai yg jeles kat NAZIM OTHMAN Bila gambar2 dia bergambar dengan retis korea tersebar di internet .. untunglah nazim othman..

 .... "Abang Nazim xg GDA... dia cuma menginap kat hotel Marriot Putrajaya tempat yg artis2 cube nie tinggall... masa dia nak turun dia satu lif ngan btob... pastu dia jumpa b2st... masa dia jumpa btob,, dia ckp ngan Peniel,, Can we selca together? Peniel jawb,, No,, we can't.. I;m sorry.. Abang Nazim jawab,, Okay.. I'm understand... Then abng nazim jumpa ngan B2ST ... Bodyguard b2st mati matian xbg abng nazim ambil gmbr ngan b2st,,, to yoseob ckp,, It's okay,, it's okay... It'sokay.. then diorang pun selca
aku copy paste kat fb jer ...komen dr peminat ^^

macam ta caya jer .. 

heart attack 

erkkkk....BTOB sempat ambik gambar berlatarbelkngkan MENARA BERKEMBAR PETRONAS !


STATEMENT NAZIM OTHMAN DI TWITTER YG MENARIK PERHATIAN ...^^

ok guy...sampai disini jer coretan aku buat kali nih ..sampai ketemu lagi ... bye2!

20 comments

11 January 2013 at 00:18

salam...knapa sy x tau lngsong pon pasai golden disk? oh god... bila bca entry awk, ketar abis tangan. sejuk kaki tangan. sbbnya, too excited pasai korea. hohho~ sy pon fanatik. tp, sejak 2 menjak nie kurang skit tahap fanatik tu sbb masa pra-u dulu, x dak geng yg minat k-pop.

11 January 2013 at 00:33

Waaaaaa !! Tak sabar rasa nak tunggu ! Saya jugak tak sabar ni ,, tgh sabar menunggu ! hehe~

#Kita sama org terengganu :)

11 January 2013 at 04:14

huhuhu...ntah youtube ada wat live stream ke x...

11 January 2013 at 07:09

huaa , ta kan bole pg award tu .. ade kelas ... sayang nye top-oppa ta dpt dtg ..

13 January 2013 at 21:16

i love BIG BANG ..
memang tak pergi lah .. tiket dia uhukzzz :(

14 January 2013 at 04:15

tak mampuuuuuuuu..haha

14 January 2013 at 06:14

patut lame gle aiman xupdate rpenye stpm.igt lg okee kat si aiman gile kpop meltop ni.hehehhe

14 January 2013 at 11:16

comelllnya lahaii Aiman ni! minat kpop! yeayyy :)

BW here, nice blog. too much Kpop though. freaking awesome lol

15 January 2013 at 22:58

sold out la tiket...perghhhh big star come to earth

17 January 2013 at 23:45

eh awak ni memang gila kpop ek ? hahaha . mesti style pun ala-2 kpop ni kan . haha

18 January 2013 at 00:24

oh mahalnya tiket =.=' ak pon minat kpop tp tak smua ak minat certain2 jer ak lebih ballad, rock..GD, Tablo dan Kara best lgi2 album single diorg...err gambar kara takde :( huhu

18 January 2013 at 00:51

wuhuuu bestnye nazim othman :D tgok ni http://catberrymilk.blogspot.com/2013/01/hallu-semuanya-haha-d-hari-ni-keletihan.html

19 January 2013 at 06:42

jadi artis kpop kejap sini,
wow..minat benar si Aiman ni ke kpop..

dulu sy minat sangat kat Suju...siap jadi Gaem...

tapi tu dulu...skang dah kurang dan mungkin x minat dah, tpi, hawa2 kpop tu masih ada..haha

26 January 2013 at 22:46

cik minat ft island tp suka top!bole tak?haha neway,lagu kat blog ni tajuk pe eh?best jugak..lame x jenguk sini,bz ;)

27 January 2013 at 01:31

huhu..nazim othman pun boleh buat statement camtu~~ bigbang! :D

4 February 2013 at 17:53

tsk ini benar2 kpopper sejati tegar gagah perkasa. haha.

4 February 2013 at 22:47

girls generation takde kan .

5 February 2013 at 06:09

wahhhh.....fan of k pop la ye..
yaya suke s.junior sajeee..hoooo

6 February 2013 at 04:50

Yuhuuuuuu... Super Junior wei !!!!!! Tiket nak pergi konsert mahal gila , hahha.. tapi azwa lebih suka layan movie n drama korean , berbanding lagu . hahaha..Kalau nyanyi pon minat group Super Junior n Bingbang ..:)

Dulu form 6?? wahh..sekarang kerja ka , sebelum menunggu mana2 u?? sistem sekarang rumit juga.. hehe.. :)

1 March 2013 at 08:12

hye dear...:)
lama xsinggah sini..
nak sentuh yg abg nazim kita ckp tu.. kita setuju sgt.. :)
kalau teentop dtg baru pergi.. hehe

Post a Comment