Giveaway from korea and sydney

Author: aiman mania | Publish 11/28/2011, 01:15 | There is 50 Comment[s]
hai semua!!anneyong haesayo...
sihat??almaklumlah sekrg nih musim hujan..ramai org demam n batuk2..kampung abg skrg nih banjir....kpda mak bapak tuh,jadilah mak bapak yang bertanggungjawab pantau keselamatn ank pinak.....nih tak..bnda da terjadi baru nk memekik melolong....haahaa..sekadar nasihat je....^^

hari nih abg berkesempatan BLOGWALKING Ke blog2 yg abg follow....auuuww!!secara tak sengaja, hari nih abg secara spontan lagi tertarik nak join satu giveaway...gempak hadiah tuh tau??hadiah dari SYDNEY,AUSTRALIA n KOREA.....kebetulan abg jumpa GIVEAWAY nih dr blog yg boleh tahan cantik jugaklah blognya.....nampaknya KPOPERS gak!haahaahaa.....minat YOSEOB,B2ST...high 5 dik!kita punya minat yg sama!sekadar minat k?tak de lebih2....

(BISIK2: i LOVE korea VERY VERY MUCH)

haahaaha.....dulu abg pernah join satu GIVEAWAY DARI KOREA By kak pasihah....tapi,tak de rezeki....ramai sgt org join...pemilihan secara rawaklah katakan........tak pelah..yg pnting kena cuba...tul x??klik banner colurfull lagi sedap mata mmndng untuk terus ke blog beliau kat bawah ni k?


nak tahu syarat2 giveaway??alahaiiiii...mudah je....sambil makan kacang je nih..haaha..(JOKE)
HAAHAHAA......okay....

Syarat-syarat giveaway;

1. Buat satu entri dengan tajuk di atas, letak banner comel tu & link-kan ke entri ini.

2. Kalau nak tag kawan, anda sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian. Kalau tak nak pun takpe, tak tolak markah pun. (:

3. Kalau korang nak follow blog ini, dipersilakan. Kalau tak nak follow pun takpe, still tak tolak markah (:

4. Hantar link ke entri anda di ruangan komen entri ini sebelum 25 Disember 2011, jam 2:00 petang.


SENANGKAN SYARAT2NYA??
APA LAGI??JOIN LAH SEKARANG!!JANGAN LPASKAN PELUANG....!!ADA REZEKI MENANG! :]

OKAY...sedikit REVIEW tentang blogger yg menganjurkan GIVEAWAY nih......
setelah godek2,rupa2nya penganjurnya merupakan CALON SPM 2011....do the best dik!!
SPM VICTIM lah nih..haahaa.....apa2pon do the best in ur EXAM....
EHEM2....kita kat sini mendoakan kejayaan adik.....
kalau korang nak tahu blogger nih nak melancong ke KOREA n SYDNEY BULAN DISEMBER NIH....waaahhh..hebat tuh!!dapat p negara org kulit putih n mata sepet yg HENSEM2 N CUN2 sekaligus...haahaa......hadiah gempak2 tau??haahaa......

kalau korang nak tahu secara lebih detail lagi,..tak cukup lagi apa yg aku cakap,sila TEKAN SINI....

memandangkan aku JOIN GIVEAWAY DR KOREA N SYDNEY nih,aku nak tempek gambar2 idol kpop n bintang2 kelahiran AUSTRALIA lahh....haahaa...

OOOHH YA!!KITORANG SUZYMAN COUPLE DALAM
WE GOT MARRIED 2012...!!!
TUNGGU K?haahaa..^^
p/s:yg kat ats tuh bukan artis korea ye..??yg bawah tuh SUZY MISS A!


CODY SIMPSON....KELAHIRAN AUSTRALIA

HENRY N RYEOWOOK SUPER JUNIOR


B2ST....


YOONA


lenka....




okay itu sahaja yg dapat aku sajikan..haah....doakan aku menang GIVEAwAY nih ye??bye2.......
hey guys...i still need ur comment at this entry k??
PLEASE CLICK HERE,BABY!


Angan dan sedarku

Author: aiman mania | Publish 11/25/2011, 23:16 | There is 34 Comment[s]

hyep kamo semua....anneyong haesayo..!
aku rasa berkurun2 lamanya tak UPDATE blog memandangkan aku tak ada sebarang HAL,MODAL,PERKARA,POINT DAN SEWAKTU DENGANNYA nak diceritakan tuk korang semua..
saja ltak GIF ELI MEMBER UKISS yg ceria tanda aku ucap "HAI" kat korang...
jgn pandang lama2 GIF tuh..tak pasal2 korang cop ELI tak siuman......jangan!jangan!jangan!aku tak suka org  BASHES KPOP IDOL....haahaa....

sekarang nih aku nak cerita pasal IMPIAN aku....DREAM HIGH kot.....bohonglah kalo org tuh kata dia tak de impian....kan??hidup nih kena ada angan2 sikit...baru kita ada matlamat hidup untuk dipenuhi...right??

jom tengok apa impian aku yg tak tercapai lagi tuh.....haahaa....

1-aku nak buat haji n ziarah makam para nabi kat makkah
ni dah jadi satu matlamat yg mesti ada bg setiap umat islam....nak sangat knal KOTA MAKKAH yg sarat tersimpan SEJARAH2 ISLAM....ohhh!alangkah indahnya kalau aku dapat jejak kaki ke makkah...mungkin aku akan menitiskan air mata saat terpandang KAABAH dihadapan mata.....lihat ramai org dri pelusuk dunia mengelilingi kaabah...ohh!!aku boleh bayangkan sekrg bagaimana situasi tersebut......ada sapa2 nak sediakan pakej percuma untuk aku buat haji ke makkah x???hrrmmm.... :'(

2-nak berjaya dalam pelajaran
yess!aku masih STUDENT....so,sebagai student kejayaan mesti jadi matlamat utama,right??
 sekarang nih pelajaran yg penting.....duit tuh nombor dua......susah weiii nak dapat kerja kalo dapat gred pon 
ciput2 je....sekarang ni,budak2 zaman sekarang tak macam dulu daaahh mak aku kata...semua pandai2...so,wujudlah persaingan untuk mendapat tempat ke MENARA GADING.....insya-allah ...

3-aku nak keliling dunia 
sapa2 pon mesti ada impian nih kan?alahaiiii...takkan nak terperuk memanjang je kat MALAYSIA TERCINTA nih kan??sekali sekala nak jugak kenal dunia luar....memang dr aku kecik lagi,duk pasang angan2 nih...seronoknya BERGELUMANG dalam salji kat NEW ZEALAND,MENIKMATI musim panas kat HAWAII,dan yang penting sekali bersiar2 KAT SEOUL,IBU NEGARA KOREA......wahhh!!mmg best gila kalau dapat jumpa ARTIS...haahaa.....impian semua KPOPERS kot..haaha....kalo korang nak tahu,seoul tuh dah jadi tempat INTERNET PALING LAJU KETINGGIANNYA kat atas muka bumi .....negara2 barat yg maju2 n moden2 segala bagai pon tak boleh lawan......kajian ada menyebut bahawa dalam nisbah 1 org daripada 3 org warga korea akan melayari internet...u see that???
p/s:aku selalu tengok MEMBER UKISS ON9 TWITTER......aku TWEET tak REPLY...=="

KORANG BYGKAN...kalau aku jalan2 kat sini,aku terserempak ngan PARK SHIN HYE...
daa konfem aku ikut dia balik rumah..heehee.. :)

4-jumpa artis kpop
sebagai KPOPERS....haahaa...sapalah tak nak jumpa org2 ternama cam depa nih...isshh..mmg susahlah kalau nak cari diorg kat KOREA sana...KOREA tuh luas dik ooii....kalau tak join KONSERT2 DIORG memng takkn berjumpalahhh......nak tunggu diorg p ketuk pintu rumah depa???
kalo diorg ketuk pintu rumah aku memng aku kunci segala tingkap2 dan pintu2 yg ada tak bagi diorg keluar..haahaa......aigooo!!!tamak gila!!

korang tahu bila lilin diletakkn dekat2 ngan api??macam tu lah aku ..
melting!melting!melting!

5-jadi blogger otai n popular
nih semua impian setiap blogger..sapalah tak nak blog diorang FAMOUS macam blog akak lyssa , abg ben , budak lelaki n banyak lagi blogger2 hot tanah air yg lain...Kbnyakkn entry2 diorg nih memng santai,menarik dan seng nak paham....traffic naik 24 jam!!tapi,aku tak berapa berkenan kalau mana2 blogger yg followernya dah mencecah 1k,2k,3k jadikan blog diorg sebagai tempat nak kutuk KPOPERS MAHUPON IDOL KPOP...yg nih aku bangkang....heehee.....aku komen entry depa nih tak guna ANONYMOUS....tapi,aku kasi terus link blog aku terus...bg seng dia nak jejak aku balik,..haahaa....berani tak? 
p/s:aku nih malas nak HAPDET blog...camana lah nak bergelar BLOGGER OTAI.. =,,="

6-nak kerja yg best2
sapalah tak nak berkerjaya???kerja2 yg best? dan dapat pangkat besar.......??
aku nak semua tuh!haaha...barulah poket sentiasa KETAT dengan KERTAS2 MERAH,BIRU,N PURPLE....kertas bukan sebarang kertas ye,sayang??kertas disini maksudnya duit...barulah seng hati nak SHOPPING!!kalau boleh, satu SHOPPING COMPLEX aku nak borong....muaheehee..:)
kalau aku banyak duit,senang2 je aku bawak korang semua bermalam 50 hari 50 malam kat SEOUL,KOREA...tak nak balik pon tak apa....haahaa....ANGAN DAN SEDAR bak kta MAWI WORLD!!

7-aku nak jadi yg terbaik untuk semua org
yes!!sapa tak nak jadi yg terbaik dalam segala hal kan??semua org nak....kecuali org yg tak waras je....aku nak jdi yg terbaik kat MAK BAPAK aku,KAWAN2 AKU,CIKGU2 AKU N ORG2 DISEKELILING AKU.....but,nobody perfect,right???hampir2 perfect pon dah kira jadi...yg pnting kita berusaha sedaya upaya  menjadi KHALIFAH YG TERBAIK di ats muka bumi allah nih.....insya-allah..^^


THUMBS UP!!!
8-aku nak menguasai seberapa banyak mungkin bahasa
nih mungkin impian semua org...aku percaya 100%.....aku kagum gila dengan BAHASA MELAYU yg pernah menjadi bahasa LINGUA FRANCA...bahasa SEANTERO DUNIA tuh....
ishhhh.......yg paling penting aku nak menguasai bahasa KOREA...haahaa...dr awl sampai akhir memng KOREA..KOREA N KOREA...haahaa......yelah..kalau tak pandai nak jadi suami PARK SHIN HYE macam mana...huuhuu......errrmm....BAHASA PERANCIS pon aku nak belajar....dengar2,bahasa perancis tuh BAHASA PALING ROMANTIK DUNIA....waaahh!ala2 ROMEO N JULIET gituh....^^
satu lagi....kelebihan org yg dapat menguasai bnyak bahasa nih,org asing takut nak kutuk or cakap bnda yg buruk2 kat kita.....tul x??? 

okay..itu sahaja kot impian aku yg belum tercapai ..kalau nak kira,600 hari 600 malam tak habis2..haahaa....nak ke baca entry berjela2 dr aku?haaha.....boleh je kalau ada request.....
yg pnting,semua impian aku akn kulaksanakan sebaik mungkin....mungkin impian kita sama ada yg sama dan ada yg tak....so,boleh cerita sikit kat ruangan komen??haahaa....
lpas baca,komen tau???klik nuffnang sekali..nak beli DSLR ..nak zoom muka MEMBER SUJU SORG2 MASA SS4 NANTI..haahaa...entry aku kali nih sedikit nakal kan??haahaa...well!tak apa...santai n steady...

p/s:kalau aku cakap aku nak jadi BINTANG KPOP ada org nak percaya ke?haahahaa...
ok!akhir kata SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH bagi yg muslim.. :)


sila tekan button LIKE facebook di atas entry kalo anda suka.....kamsahamida..^^
sayang kamu ketat2...saranghaeyo ..




Ulzzang,the best nice looking!!

Author: aiman mania | Publish 11/05/2011, 01:52 | There is 46 Comment[s]
hai kamu semua!anneyong haesayo.......dah lama dah tak bersua dengan korang kat blog comot lagi kusam nih...
tambah2 lagi,dah lama tak UPDATE...Sorry!FINAL EXAM melarang keras untuk ALK ngadap lappy lama2...
nak bahasakn diri ALK lah plak....^^.....akronim bagi:

A:AIMAN
L:LIKES
K:KPOP
setuju tak??okay..kat entry kali ni ALK Nak kongsikan dengan kalian semua tentang ULZZANG... Mungkin ada sesetengah drpd kita dah tau apa itu ULZZANG kan??yg KPOPERS sejati tuh mungkin daa tau kan??
sebenarnya,ULZZANG ni ada kaitan rapat dengan dunia kpop...taklah rapat sangat..tapi,sesetengah drpd diorg tuh ada yg dapat TITLE ULZZANG...Haahaa..bingung lagi kan??
apa itu ULZZANG??yesss....i can gues apa yg "duk play2" lam benak korang semua kan???
okay......first sekali bagi yg bergelar plajar,kalau nak jawab esei bi,janganlah duk main ROJAK2 bahasa.....kalau nak rojak2 boleh.....tengoklah nanti TELUR AYAM KORANG tuh menetas atau tidak....haaaaha.....TELUR AYAM disini mean ZERO ok??
ULZZANG tuh bermaksud WAJAH TERBAIK atau lam MAT SALLEH LANGUAGEnya plak,the nice looking!
eoljjang atau ulzzang nih berasal dr HANGUL,TULISAN KOREA k??Dan kalau berasal dr korea,semestinya ULZZANG nih memg terknal di korea kan??*angguk2....
dan sekarang ni,ULZZANG bukan terhad di KOREA sahaja,tapi,kat JAPAN,TAIWAN,US,CHINA,DAN KEPULAUAN EROPAH pon dah ada...Begitulah kuatnya pengaruh KOREA di seluruh dunia.....*kagum!!
untuk tampil cantik,golongan ULZZANG nih biasanya akn menggunakan kemahiran MAKE-UP Dan menggunakan ADOBE PHOTOSHOP APPLICATION....Biasanya,kebanyakkan ULZZANG akan mengutamakan dandanan di bahagian mata.....supaya nampak mata tuh lebih besar n kelihatan cute cam kartun anime...!!dalam hal nih juga,make-up di bahagian mata tidak mencukupi...kena guna CIRCLE LENS Supaya bahagian mata tuh nampak lebih besar dan menarik.......nak tengok ULZZANG???nih contoh ULZZANG....ULZZANG GIRL!!

tak payah nak amiklah...ni aku punya...heeheehe...^^.

perhatikan pada bahagian mata awek cun nih!hehehe..jangan pandang lama2....cair nanti susah!!tuh effect CIRCLE LENS yg dipakai oleh budak nih!!
ULZZANG nih org biasa2 je......bukan artis ok????Tapi,kalau dah mmg meletop dan famous,boleh dapat TITLE SELEBRITI okeh?kebanyakkan diorg nih akan meng"UPLOAD" foto2 mereka yg cute2 ke laman MUKA BUKU atau TWITTER!Dan sekarang nih pon ALK ada terjumpa satu page kat facebook  yg menganjurkan pertandingan PENCARIAN ULZZANG TERBAIK....ALK tengok pon rambang mata..heeeheehee.....oohh ya!ULZZANG jugak tak terhad kepada pompuan je tau?LELAKI pon boleh ye??Kalau lelaki,muka diorang nih mmg betul2 HANDSOME N JAMBU2 SAJE!!nih satu contoh 
ULZZANG LELAKI.......

MAAF KALAU PIC NIH BOLEH BUAT GIRLS KAT LUAR SANA KENA NOSE BLEEDING SYMPTHON..^^

eyyyhhh!!!sat2......ULZZANG TOMBOY pon ada!!!cute gila!!hensemmmm!BOYISH STYLE!!nih contoh pic ulzzang tomboy!!

nih pompuan tau!nampak cam lelaki jambu kan??haahaahaa...jangan tertipu tau??

n nih contoh ULZZANG TOMBOY dr KEPULAUAN EROPAH KOT.....


ALK tak berapa nak minat ULZZANG dr KEPULAUAN EROPAH ......pengaruh kpop kot..heeheehee..^^

kalau kprang nak tahu,ULZZANG nih ada fan dia yg tersendiri tau.......hrrmmm....menariknya,ada sesetengah ULZZANG Dah pon bergelar artis.....artis hot plak tuh..jom kita usya2 dengan gerakkn SCROLL BOX kat sebelah kanan lappy korang...

lEE Q RI....SWEET GILA.....MENGALAHKAN ANK PATUNG BARBIE!


LEE KISEOP FROM UKISS......

PARK JUNG MIN

LEE DONG HAE...FEVERET AKU LAM SUJU....

HYOMIN FROM T-ARA...AKU LBIH SUKA EUNJUNG KOT..^^


YOONA...FEVERET NO2 AKU SELEPAS SOO YOUNG SNSD.....<3

MYUNGSOO FROM INFINITE.......FEVERET AKU LAM INFINITE SELEPAS WOOHYUN...

PASANGAN KEMBAR YOUNGMIN N KWANGMIN FROM BOYFRIEND......

LEE SUNG MIN FROM SUPER JUNIOR......MY SECOND FEVERET IN SUJU....

LEE JONG HYUN FROM CN BLUE......JAMBU SIOTT KOT..^^

HONGKI FROM FT ISLAND PON TURUT TERSENARAI DALAM KALANGN ULZZANG YG BERJAYA MENDAPAT TITLE SELEBRITI!!!

p/s:kpd sesiapa yg belum tengok siri drama korea yg paling hot ,"YOU'RE BEAUTIFUL",tengok2lah!
tengok part yg HONGKI nangis....sweet gila kot..haahaahaa.....lpas nangis boleh lagi dia ketawa....!!Apa2pon,PARK SHIN HYE saya lbih comel n sweet !!!
sebelum tuh,video nih mungkin menghancurkan hati para GIRL kat luar sana yg mendambakan cinta dr ulzzang boy..haahaahaa...enjoy!!sweet couple!!!!!sama cantik,sama padan!!




okay...sekian saja hasil nukilan aku yg tak seberapa nih.....enjoy reading it..kalo salah,tegur ya??coz aku pon baru je buat research pasal ULZZANG nih..^^.
eyyhhh!bila dah komen tuh,klik lah NUFFNANG sekali ok?sayang korangggg... <3 <3 


salam aidiladha semua.....!!!!!


SAya memang nakal masa kecik2 dulu

Author: aiman mania | Publish 10/01/2011, 19:10 | There is 84 Comment[s]
kisahai..hai...anneyong haesayo....
dah lama kita tak beramah mesra kat blog yg tak seberapa nih....sooryyy...!
kekeringan idea membantutkan segala2nya.....tak tahu nak post apa...
yalahhh...kepala sarat dengan persoalan2....sibuk dengan PSPM(ujian akhir) yg belom ready lagi....pening memikirkan masalah kewangan lagi.....bimbang si dia dikebas org lagi...rindu mama n papa kat kampung lagi...heheehee.....banyak betul permasalahannya kan?okay...stop disitu...
sekarang,otak aiman dah mula membuahkan idea yg bernas untuk berkongsi pengalaman masa bebudak dulu..yeahhhh!!!tepat sekali........budak mumaiyiz!!!!
semua dah merasa jadi budak2 an...??...macam mana pengalaman korang jd budak2 SHUMELL(baca:comel),budak2 hingusan.....budak2 comot??...betul2 menyeronokkan bukan?!...best kan bila kita imbas kembali kenangan masa bebudak dulu....hrrrmmm.....malangnya,kita boleh merasai semua itu sekali sahaja lam hidup kita......kita bukan DORAEMON yg boleh kembali ke masa lampau....alangkah seronoknya kalo benda tuh semua boleh diputar kembali.....tapi,apakah daya.......tinggal sejarah......jadi kenangan!...tadi,masa aiman godek2 kamera,terjumpalah satu pic yg agak menjelikkan jugaklah.....gambar aiman masa bebudak dulu...masa form 1!.....muka still budak2 masa tuh....nak tengok?jangan gelak2 okeh??

sorry...terpaksa terbalikkan gambar..malu eden melihatnya........
boleh teka yg mana aiman????heeheehee.....^^...sapa boleh teka,aiman belanja 
gula2 kapas..nak????pic nih masa kitorg form 1....

heeheeheheheheehee....sorry...tak jadi plak nak show
gambar tuh kat sini..^^

dulu,masa budak2 dulu memang best....tak adalah tekanan sangat....heehee..HOMEWORK sikit je...so,masa tuh buang masa ngan main je memanjang.....dulu,cita2 nak jadi CHEF....so,terciptalah mainan yg menyeronokkan......hrrrmmm...terlampau obses tengok mama tanak nasi lam periuk,maka,mulalah otak ini memikirkan nak buat benda yg  sebegitu..maka,dengan secara tak sengaja,mulalah tangan ini "melalut" mencuri periuk2 yg telah tembus bontotnya kat almari dapur....tanpa pengetahuan mama plak tuh..hoohoo...link blog bukan main lagi

http://aimanbudakbaik93.blogspot.com

cehhhh..poyo kan??tapi,itulah hakikatnya sekarang.....dulu mmg nakal!!suka join bebudak pompuan main MASAK2 kat belakang umah...at first,jeling2 je....tapi,lama2 tertarik plak....macam2 diorg masak......
errmmmm..teruk bebenow!!tanak pasir lam periuk........kerat2 pucuk buat ulam...adakalanya,kitorg rebus benda alah tuh lam periuk..konon2nya sebagai ulam argghh.....cehhhhh!!!yg penting,kitorg kena marah kat mama coz main petik  macam tuh je..lpas tuh buat sepah....habis gondol segala pokok bunga kat halaman rumah...bukan kerana binatang,tapi,bebudak mumaiyiz punya pasal..heehee...

ihsan google....beginilah gambaran jelas bg menggambarkan situasi
di ats....

dulu,masa budak2 juga,selalu kena cubit peha ngan mama...memng boleh arghh benda alah tuh..maklumlah!budak degil...heeheehee....^^
masa tuh bahlol......biasalah....masa bebudak dulu,suka sangat tangkap anak ikan kat BARUH....hoohoo..
ikan punyalah besar..tapi,aiman bela dia masukkn dalam botol.....esok pagi,tengok ikan buat aksi renang kuak dada......haahaahaa.....mampos kerana kelemasan gamaknya......memng kejam!!

ihsan google.....beginilah gambarannya...^^

start duk asrama,masa aiman TINGKATAN SATU......homesick tuh kebiasaanlah bagi budak mumaiyiz macam kita nih..huuhuuhu....takut dengar bila kes buli yg melibatkan budak2 skul menengah....kebiasaannya,senior buli juniorlah....cuci baju diorg,gosok baju diorg,kena LIWATLAH....errrr....memng takut......tapi,benda2 tuh semua tak berlaku kat aiman...alhamdullilah...senior semuanya baik2....dalam baik2 pon,otak diorg kadang2 tersumbat jugak..^^
masa tuh,aimanlah budak paling FEMES kat skul dulu....bukan tipu ya..pendek kata,semua budak2 sekolah,cikgu2,kakitangan2 sekolah semua knal...kiiikiikii...diorg selalu mention aiman ni budak comel.....tak tahulah comel kat mana..lol!!kat asrama dulu,selalu je aiman kena DUKUNG kat senior2...kena dukung depan pompuan plak tuh..manalah nak ltak muka nih...malu bertimpa2....haahaa...

beginilah gambarannya.......JANG GEUK SEUK dalam
BABY AND ME....cite ni best!!

apa yg lawaknya,masa budak2 dulu,bila nak marah sangat,aiman nangis sepuas2nya....biarlah apa org nak kata..yg pnting,hati puas....tul x?tapi,bila da besar ni,tak de lah tabiat tuh semua..terhad kpd zaman budak2 je..^^...tak mao lebih2.....haahaa..pernah satu hari tuh,ada sorg senior tuh...tak sengaja pecahkan kotak pensil kita...haahaa...cikgu bagi plak tuh..kesudahannya,meraunglah kita kat ats katil.....terharu tau??last2 sekali,abg tuh ganti kotak pensel tuh dengan yg lain......hah!padan muka!!tapi,memng dia baik hati pon...

taklah sampai macam nih......^^

errrr..yg ni segan plak nak cerita!haaahaa...sebelom tuh,aiman nak tanya...sapa pernah TERBERAK dalam seluar masa kat sekolah.?..PUT YOUR HANDS UP!!haahaa...lol!!
sampi sekrang,aiman masih ingat peristiwa tuh...nak gelak2 sampai pecah perut pon ada....sampai sekarng kawan2 selalu ejek.....tapi,kebiasaannya,aiman dulu le yg ejek diorg..tak pasal2 diorg ungkit balik
peristiwa tuh....andai masa dapat diundur kembali,ingin kubaiki segala kesilapan lalu...cehhhhh!!!
biasalah..dah menjadi satu peraturan sekolah menengah yg mana bebudak lelki kena pakai TALI PINGGANG....memng satu penyeksaan bagi budak macam aiman yg baru mengenali apa itu tali pinggang....nak buang pon susah...

sekadar gambar hiasan..

ada satu hari nih,tetiba sakit perut...memng tak boleh tahan...cepat2 aiman keluar kelas tanpa menghiraukan cikgu yg duk mengajar di depan...sampai kat tandas,tali pinggang plak tak boleh nak buang....
errrrr...tak sampai hati nak cerita ADEGAN yg seterusnya..haahaa....ada sapa2 boleh sambung??heehee...

okay...malas dah nak cerita panjang2.....korang mesti ada kisah budak2 korang yg tersendiri kan?....mai sama2 kita share...manalah tau kisah kita hampir sama ke?hiihiii.....peaceee^^...

cuba teka siapa sicomel nih?


sebelum tuh,jom kita usya2 pic SIWON ,SUPER JUNIOR waktu budak2 dulu.....jeongmal kyeopta hyunggg!!


sekian dari saya....AIMAN LIKES KPOP!!enjoy reading ye??
jangan baca saja,komen sekali,...^^
kamsahamida......

new kpop story at my blog!!

Author: aiman mania | Publish 9/19/2011, 23:30 | There is 98 Comment[s]
hai...anneyong haesayo....lama sangat tak update blog ni..makin ramai follower,makin malas nak update blog...
(bajet retis daa tuh)heehee....
yeahh!satu HIPOTESIS terbaru dah tercipta......!thank a lot for all yg menggamatkan entry tentang the tallest telecommunication tower in the world.......korang semua memng betul2 SUPER DAEBAK...
Dan semestinya sape2 yg komen entry aiman akn mendapat kunjungan istimewa dr tuan empunya blog ini....errmmm..baru2 nih,ada follower request info terbaru tentang SUPER JUNIOR n TEEN TOP,artis korea yg mana lelaki2nya yg mampu menjulingkan biji mata wanita2 kat luar sana....tul x??kalo ada,aiman akn muatkan sekali....thank q!

okay,tak nak cakap panjang..just nak berterima kasih je.....skrang.....


abg dong hae suruh aiman bercerita sal info2 kpop kat blog nih..untuk tidak menghampakan dia,so,nak tak nak,terpaksa jugaklah aiman update sal kpop.....boleh terima....??yes..thank diucapkan kerana sudi terima okeh?haahaa........
p/s:thank diucapkan kepada ADIK NANA coz sudi ajr bro cara masukkn gambar2 bergerak lam blog nih..
haahaa...dungu kan???blogger baru blajar blogging...biasalah kan??oohh ya!!blog nana nih ada tulis FANFIC
yg mana watak2nya terdiri drpd artis2 kpop(pinjam ayt buku teks darjah 6 kejap)..n aiman semestinya tak pernah ketinggalan baca fanfic jiwang karat dia walau satu part pon.......aiman pon berkira2 gak nak tulis fanfic..agk2nya ada org nak baca x?

okay...info2 nih semua aiman tahu waktu bukak newspaper.....

ALBUM MR SIMPLE BY SUPER JUNIOR TERLARIS DIPASARAN

siapalah yg tak knal ngan kumpulan terkenal korea selatan yg dianggotai oleh 13 ank muda yg statusnya   boleh dikatakan UNDEFINED......Yalah...periuk nasi kena jaga...hancur berkecailah hati peminat2 pompuan kat luar sana kalo tahu pujaan hati mereka dah berpunya..^^
sekali lagi,SUPER JUNIOR kembali dengan album ke5 mereka yg mendapat sambutan hangat drpd peminat2 dr seluruh dunia...hebat mendengarnya kan???YESSS!!memng betul2 hebatt!!
buat masa nih,MR SIMPLE MV telah di "view" sebanyak 13125194.....yg like plak,sebanyak 146527
MEnurut  CARTA MUZIK HANTEO,album ke5 ini telah terjual lbih kurang dalam 100,00 UNIT dalam tempoh dua minggu....aigooo~~~bagi yg belum mengenali super junior ,sila tengok bawah!!


SUPER JUNIOR


SNSD DIABADIKAN DALAM BUKU TEKS


Sekejap..sekejap..sekejap!!!mimpi ke aku nih??
percayalah...itu bukan satu fantasi,satu rekaan,satu mimpi..!!....tapi,satu realiti yg benar2 terjadi...
aiman pon dulu masa mula2 tahu berita ni terkejut jugak seposen....aigoo!!
terkejut sakan....yalah..memng jarang nak tengok selebriti2 nih dimasukkn dalam buku2 teks,apatah lagi golongan sebegini sering dikaitkan dengan budaya2 negatif....errmmm.....walaupon begitu,GIRL2 SNSD ni boleh dikira agk bertuah kerana berjaya mencuri hati editor  buku teks di JEPUN untuk memuatkan gambar mereka dalam BUKU TEKS BAHASA INGGERIS dibawah bab KPOP STARS TAKE ON THE WORLD....sedikit review:

tulisan dalam buku itu berkisar tentang bagaimana
 penyanyi korea menghasilkan sebuah persembahan hebat di samping
pergerakan tarian dan keupayaan mereka
menyanyi dalam bahasa jepun
gambar yg disiarkan itu diambil daripada sebuah konsert kumpulan SNSD di jepun yg mengenakan
pakaian serba putih..mungkin ini kot...

agak2nya...rajinlah STUDENT LLKI baca buku pas ni,..

KONSERT 2PM DI MALAYSIA DIAWALKAN
OPPsss!!jangan terkejut tau??bukan ditangguh ke tahun depan..Heeheehe...
tapi diawalkan kerana diorg dah tambah trip untuk concert asia tour niyh...
wauuu..bnyak ye yg request 2PM supaya buat show
  ke negara diorg ye?hrrrmmm....mmg hottt!!!!
informasi ni pon aiman dapat dr blog built to last semasa BLOGWALKING!!
kamsahamida fadzilah!!..memang hottest tol..!!
tapi,dukacitanya,aiman tak dapat join konsert 2PM ni oleh kerana save money untuk SS4 akn datang...^^



KOSTUM YOONA,SNSD RM18,600

Kostum apakah itu ??ermmm......mahal gedabak argghh!!korang sanggup beli x??heehee...
ye!!memang!!Memg yoona membuat kejutan kpada warga internet dengan tarikan bintangnya apabila
mendedahkan kostum jin yg dipakaikan sebagai jin dalam TELL ME YOUR WISH dijual pada harga RM18,600..Malah,yoona sendiri pon terkejut dengan bidaan tinggi yg diterima dan menyangka 
ia hanya dijual sekitar rm3000..Pun begitu,pakar mengjangkakan harga boleh
mencecah rm21,000....
buat pengetahuan korang jugak,pakaian tuh jugak telah dipakai yoona sebnyak lebih dr 10 kali.....mesti bau wangi kan?heeheehee....bertuahnya sapa yg beli kostum tuh..><"



TEMPOH LARANGAN BERCINTA DARA,2NE1 YG DITETAPKAN YG ENTRTAINMENT HAMPIR TAMAT!!

WAuuuu!!ni perkembangan terbaru tentang DARA,2NE1... nampaknya kuarantin cinta DARA bakal tamat tak lama lagi...namun,menurutnya,dia tidak akn terburu2 mencari teman lelaki sebaik shj tempoh larangan tersebut tamat.......menurutnya,biarlah cinta itu datang sendiri....
sama ada korang percaya atau tidak,tempoh larangan bercinta merupakan syarat wajib yg dikenakan ke ats setiap artis naungan YG ENTERTAINMENT........
IA mengambil masa selama LIMA TAHUN bermula dr tarikh debut seseorg artis itu di dalam industri...

dara 2NE1


ni cerita paling sedih sekali......
^
^
^
^
^
^
^
^
AIMAN TAK JOIN KOREAN WAVE 2011 MALAYSIA!!!
Errrkkk..terharu ber'plus2 bila tak dapat join sekali konsert ni........masalah kewangan membantutkan
segala2nya...dapat back seat yg harga tiketnya rm138 pon tak apa..errmm..
mungkin ada hikmah di sebalik semua tuh...tapi,member pergi.....sorry!tak dapat join KOME2 SEMUA..
mungkin ada konsert kpop idol yg lebih gempak kot menanti kat depan.....
wait..wait n wait!!ermmmmm......terlepas peluanglah nak tengok

1-TEEN TOP


2-BIG BANG


3-FT ISLAND


4-PARK JUNG MIN


5-UKISS


6-4MINUTES


OKAY...SEKIAN SAHAJA.....
jika ada perkembangan terbaharu,aiman akan update lagi ye???
nak minta tolong korang boleh???KLIK  NUFFNANG AIMAN SEKALI YE??
heehee....thank q.....jangan baca saja...,ringan2kanlah jari jemari anda untuk menaip komen untuk entry ni okay??
kerjasama dr anda semua didahului dengan ucapan terima kasih...KAMSAHAMIDA!!


^
^
BYE2..KITA JUMPA LAGI...^^




peace for all...tak mao gado2 ya???

jom knal WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER... ^-^

Author: aiman mania | Publish 9/10/2011, 20:36 | There is 81 Comment[s]
hai...assalamualaikum rakan blogger......apa khabar?sihat x??
yg tak sihat tuh cepat2lah jumpa doktor....bukan apa,..melarat nanti susah.....penyakit nih dia nak datang bukannya dia nak cakap kat kita..heeheehee...oohh..thank ye kpd sesiapa yg menantikan entry terbaru aiman...errr.....dimaklumkan aiman betul2 terharu..heeheehe... :'(

sebelom kita discuss kepada topik asal..aiman nak menyimpang sikit...boleh x??bolehlah ye?haahaa..
semalam,menghabiskan seharian suntuk kat JJ....port tempak budak KOLEJ MATRIKULASI lepak2...memg best tempat tuh..macam2 ragam manusia boleh tengok.....^^
waaahhh!!ada budak cina tuh...betul2 jeles!!dia pakai sebijik cam BINTANG KPOP....arrgghhh....tinggalkan...!
sebenarnya kitorang satu kelas p sambut birthday kawan kita....2 orang plak tuh...sorang tuh merangkap buah hati pengarang jantung aiman....huhuhu.,..sorang tuh plak kawan...so,berseronoklah kitorg ...dari pizza hut sampai ke bowling...nak tau...jgn gelak tau??aiman baling bola sampai tercampak kat line satu lagi...errr...rasa jatuh maruah...errgghh..mana taknya??org kat situ habis2an gelak.....arrgghhh..namanya pon daa first time..biasalah kan?

yang tersayang,,,^^..happy birthday..sedih!coz tak jadi first person birthday 
kat dia.....

happy birthday nisa..moga panjang umur.......
dimurahkan rezeki.....
hari jadi kita,kita nak tuntut hadiah....boley??


okay..hari nih aiman nak tambah sikit ilmu pengetahuan korang.....nak x?sila kata nak okay??huuhuu...
masa pose ari tuh,masa balik dr KMPk....aiman n family ada singgah kat KLCC....wauuu...kali ke3 dah tuh..bnyak perubahan yg berlaku setelah hampir 3 tahun tak tinggalkan tapak kaki kat bumi kl...lama x??
lama lah jugak seposen..^^
kat ats sana,adalah serba sikit info tentang WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER kat negara2 lain...maka,mulalah tangan2 ini menggatal nak copy info2 tuh tuk dimasukkn ke dalam memori tepon n adalah idea cikit nak berkongsi dengan korang sume kat entry nih.....heehee..^^
jom kita kenal WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER yang pertama...ingat..tertinggi dunia tau?

ini dia yg first....DONAUTURM TOWER yg terletak di VIENNA,AUSTRIA....
ketinggiannya plak,252 METER...
^
^

Ni paling membuatkan aiman teruja nak cerita sal tower nih..heehee..^^...ini dia:
SEOUL TOWER yg terletak di bandaraya SEOUL...
bangunan nih berketinggian 237 METER...
LEBih tinggi dari donauturm tower td kan??yessssss!i LOVE SEOUL.......
tak semena2 aiman terjumpa SNSD kat sini.....(sila jangan percaya.....^^)
^
^


dan bangunan yg ke3 ni plak nama dia TELSTRA TOWER...terletak di CANBERRA,AUSTRALIA....berketinggian 195 METER...wauuuu!!setakat ni SEOUL TOWER masih di ank tangga pertama...^^.....sorry..gambar ni masa kat puncak dia je....tapi,still cute..^^
^
^

dan ini plak....EUROMAST TOWER..yang terletak di ROTTERDAM,HOLLAND..
185 METER Je ketinggiannya.....^^
SEOUL TOWER.....anda lagi di tempat pertama....^^
^
^

wauuuuu!bangga jadi ANAK MALAYSIA walaupon bukan ANK JATI KEDAH...
Ini dia...MENARA ALOR SETAR.....ketinggiannya plak 165.5 METER...malangnya,sini pon tak pernah smpai lagi... :'(
^
^

haaaaa....ini plak BARCELLONA TOWER......terletak di,BARCELLONA,SPAIN...
Tinggi??288 METER je...REkod SEOUL TOWER dah pon ditewaskan oleh bangunan ni... :'(
^
^

wauuu...gempak..bagi aiman,bangunan nih unik....ini dia AMP TOWER,SYDNEY,AUSTRALIA...
ketinggiannya plak 304 METER....SEOUL TOWER!anda di tempat ke 3 skrg!!
^
^

dari australia kita berkunjung plak ke new zealand plak......arrggghhh..untuk korang..pergi keliling dunia hari nih ye??n ini plak SKY TOWER,AUCKLAND,NEW ZEALAND
ketinggiannya plak just 328 METER.....fullamakkkk!tinggi tuh!
^
^

arrgghh..KONICHIWA!heehee..now,kita kat jepon plak..cepat2!pakai kimono...haahaa...
n ini dia TOKYO TOWER....boleh tahan tinggi jugak ye?just 333METER....Majunya jepun!!
^

jom singgah ke JERMAN Plak....^^
kali nih,giliran FERNSEHTRUM TOWER...terletak di BERLIN,GERMANY...
tingginya plak 368 METER
^
^

yey!daa sampai ke UZBEKISTAN......Memperknalkan TASHKENT TOWER,TASHKENT,UZBEKISTAN....tingginya plak 375 METER!!UNIKNYA!
^
^

CENTRAL TOWER....terletak DI BEIJING,CHINA....errrkk!tersedak biskut raya..
tinggi dia plak 405 METER...Gayat tuhhhh!!
^
^

masih lagi di CHINA...tak dinafikan CHINA merupakan sebuah negara maju..waaahhh!
malaysia bila.....?memperkenalkan TIANJIN TOWER,TIANJIN ,CHINA....
sekali lagi,tersedak biskut raya,....415.2 METER..
^
^

OOPPSSS!terkejut!malaysia jugak dapat duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan negara2
maju yg lain..bangga jadi ank malaysia..!!INI DIA MENARA KUALA LUMPUR...Sama tinggi dengan menara tianjin tadi..415.2 METER...NI gambar amik sendiri tanpa belas ihsan cik google ye?
^
^

jangan terkejut..FLY TO CHINA AGAIN....arrrgghhh.....3 sekaligus dapat masuk
WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER...
tak jeles dangan china??dan ini dia..ORIENTAL PEARL TOWER,SHANGHAI.....
sekali lagi tersedak...tinggi dia plak 468meter
^
^

jom serbu russia....dan ini plak OSTANKINO TOWER,MOSCOW RUSSIA.....lebih tinggi dr yg CHINA punya.....540meter
^
^

dan yang ini plak yg last...yg paling tinggi sekali.....nak tau?bangunan nih terletak di TORONTO,KANADA...
tempat kelahiran JUSTIN BIEBER......YESSS!itu dia CN TOWER TORONTO,KANADA...
^
^

pada pendapat korang kan,tower mana yg pling unik sekali??soalan cepu mas nih...
BESt x info kali nih?heeheehe...enjoy reading ya..jangan baca saja..komen sekali tau...^^

p/s:description ats gambar yew....bukan bawah gambar..takut ada yg terkeliru nanti...thanks sudi baca...
^^
assalamualaikum.....