jom knal WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER... ^-^

Author: aiman mania | Publish 9/10/2011, 20:36 | There is 81 Comment[s]
hai...assalamualaikum rakan blogger......apa khabar?sihat x??
yg tak sihat tuh cepat2lah jumpa doktor....bukan apa,..melarat nanti susah.....penyakit nih dia nak datang bukannya dia nak cakap kat kita..heeheehee...oohh..thank ye kpd sesiapa yg menantikan entry terbaru aiman...errr.....dimaklumkan aiman betul2 terharu..heeheehe... :'(

sebelom kita discuss kepada topik asal..aiman nak menyimpang sikit...boleh x??bolehlah ye?haahaa..
semalam,menghabiskan seharian suntuk kat JJ....port tempak budak KOLEJ MATRIKULASI lepak2...memg best tempat tuh..macam2 ragam manusia boleh tengok.....^^
waaahhh!!ada budak cina tuh...betul2 jeles!!dia pakai sebijik cam BINTANG KPOP....arrgghhh....tinggalkan...!
sebenarnya kitorang satu kelas p sambut birthday kawan kita....2 orang plak tuh...sorang tuh merangkap buah hati pengarang jantung aiman....huhuhu.,..sorang tuh plak kawan...so,berseronoklah kitorg ...dari pizza hut sampai ke bowling...nak tau...jgn gelak tau??aiman baling bola sampai tercampak kat line satu lagi...errr...rasa jatuh maruah...errgghh..mana taknya??org kat situ habis2an gelak.....arrgghhh..namanya pon daa first time..biasalah kan?

yang tersayang,,,^^..happy birthday..sedih!coz tak jadi first person birthday 
kat dia.....

happy birthday nisa..moga panjang umur.......
dimurahkan rezeki.....
hari jadi kita,kita nak tuntut hadiah....boley??


okay..hari nih aiman nak tambah sikit ilmu pengetahuan korang.....nak x?sila kata nak okay??huuhuu...
masa pose ari tuh,masa balik dr KMPk....aiman n family ada singgah kat KLCC....wauuu...kali ke3 dah tuh..bnyak perubahan yg berlaku setelah hampir 3 tahun tak tinggalkan tapak kaki kat bumi kl...lama x??
lama lah jugak seposen..^^
kat ats sana,adalah serba sikit info tentang WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER kat negara2 lain...maka,mulalah tangan2 ini menggatal nak copy info2 tuh tuk dimasukkn ke dalam memori tepon n adalah idea cikit nak berkongsi dengan korang sume kat entry nih.....heehee..^^
jom kita kenal WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER yang pertama...ingat..tertinggi dunia tau?

ini dia yg first....DONAUTURM TOWER yg terletak di VIENNA,AUSTRIA....
ketinggiannya plak,252 METER...
^
^

Ni paling membuatkan aiman teruja nak cerita sal tower nih..heehee..^^...ini dia:
SEOUL TOWER yg terletak di bandaraya SEOUL...
bangunan nih berketinggian 237 METER...
LEBih tinggi dari donauturm tower td kan??yessssss!i LOVE SEOUL.......
tak semena2 aiman terjumpa SNSD kat sini.....(sila jangan percaya.....^^)
^
^


dan bangunan yg ke3 ni plak nama dia TELSTRA TOWER...terletak di CANBERRA,AUSTRALIA....berketinggian 195 METER...wauuuu!!setakat ni SEOUL TOWER masih di ank tangga pertama...^^.....sorry..gambar ni masa kat puncak dia je....tapi,still cute..^^
^
^

dan ini plak....EUROMAST TOWER..yang terletak di ROTTERDAM,HOLLAND..
185 METER Je ketinggiannya.....^^
SEOUL TOWER.....anda lagi di tempat pertama....^^
^
^

wauuuuu!bangga jadi ANAK MALAYSIA walaupon bukan ANK JATI KEDAH...
Ini dia...MENARA ALOR SETAR.....ketinggiannya plak 165.5 METER...malangnya,sini pon tak pernah smpai lagi... :'(
^
^

haaaaa....ini plak BARCELLONA TOWER......terletak di,BARCELLONA,SPAIN...
Tinggi??288 METER je...REkod SEOUL TOWER dah pon ditewaskan oleh bangunan ni... :'(
^
^

wauuu...gempak..bagi aiman,bangunan nih unik....ini dia AMP TOWER,SYDNEY,AUSTRALIA...
ketinggiannya plak 304 METER....SEOUL TOWER!anda di tempat ke 3 skrg!!
^
^

dari australia kita berkunjung plak ke new zealand plak......arrggghhh..untuk korang..pergi keliling dunia hari nih ye??n ini plak SKY TOWER,AUCKLAND,NEW ZEALAND
ketinggiannya plak just 328 METER.....fullamakkkk!tinggi tuh!
^
^

arrgghh..KONICHIWA!heehee..now,kita kat jepon plak..cepat2!pakai kimono...haahaa...
n ini dia TOKYO TOWER....boleh tahan tinggi jugak ye?just 333METER....Majunya jepun!!
^

jom singgah ke JERMAN Plak....^^
kali nih,giliran FERNSEHTRUM TOWER...terletak di BERLIN,GERMANY...
tingginya plak 368 METER
^
^

yey!daa sampai ke UZBEKISTAN......Memperknalkan TASHKENT TOWER,TASHKENT,UZBEKISTAN....tingginya plak 375 METER!!UNIKNYA!
^
^

CENTRAL TOWER....terletak DI BEIJING,CHINA....errrkk!tersedak biskut raya..
tinggi dia plak 405 METER...Gayat tuhhhh!!
^
^

masih lagi di CHINA...tak dinafikan CHINA merupakan sebuah negara maju..waaahhh!
malaysia bila.....?memperkenalkan TIANJIN TOWER,TIANJIN ,CHINA....
sekali lagi,tersedak biskut raya,....415.2 METER..
^
^

OOPPSSS!terkejut!malaysia jugak dapat duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan negara2
maju yg lain..bangga jadi ank malaysia..!!INI DIA MENARA KUALA LUMPUR...Sama tinggi dengan menara tianjin tadi..415.2 METER...NI gambar amik sendiri tanpa belas ihsan cik google ye?
^
^

jangan terkejut..FLY TO CHINA AGAIN....arrrgghhh.....3 sekaligus dapat masuk
WORLD'S TALLEST TELECOMMUNICATION TOWER...
tak jeles dangan china??dan ini dia..ORIENTAL PEARL TOWER,SHANGHAI.....
sekali lagi tersedak...tinggi dia plak 468meter
^
^

jom serbu russia....dan ini plak OSTANKINO TOWER,MOSCOW RUSSIA.....lebih tinggi dr yg CHINA punya.....540meter
^
^

dan yang ini plak yg last...yg paling tinggi sekali.....nak tau?bangunan nih terletak di TORONTO,KANADA...
tempat kelahiran JUSTIN BIEBER......YESSS!itu dia CN TOWER TORONTO,KANADA...
^
^

pada pendapat korang kan,tower mana yg pling unik sekali??soalan cepu mas nih...
BESt x info kali nih?heeheehe...enjoy reading ya..jangan baca saja..komen sekali tau...^^

p/s:description ats gambar yew....bukan bawah gambar..takut ada yg terkeliru nanti...thanks sudi baca...
^^
assalamualaikum.....

81 comments

10 September 2011 at 21:56

HAHA.. sempat lg tayang gambo awek tu. haha. plg lawa tokyo kot.. ish smua lawa la. hahah

10 September 2011 at 22:29

menara xcomeyy..awek tuu yg tomey..wit wit

10 September 2011 at 23:58

comel nye pic pmpuan uh..

11 September 2011 at 00:10

wah2 ! somel nyee girl tu :)

11 September 2011 at 00:41

woot~~woot~~
tayang gamba awek comel..
hahahaha

11 September 2011 at 01:48

wah... entry kali ni best, pasal menara 2... hehe... sume cantik dan unik, xtau nak pilih yg mn, tp mestla kena sokong menara KL lebih... hehe
( pic mula2 comel la ).... :-p

11 September 2011 at 06:08

agaknya ada nichkhun x di seoul tower tu?

11 September 2011 at 06:51

wah, cerita tentang menara pulak ye..hehe

11 September 2011 at 07:55

xpe...cba lg next year,,hohoh

11 September 2011 at 08:58

e’eh..ade orang birthday lah..

11 September 2011 at 09:58

jom2 p korea =D

12 September 2011 at 02:36

bes nye .. lame tak p KLCC

12 September 2011 at 03:16

amboi comelje birthday girl tu .
menara KL laa .menara KL terbaikk~

12 September 2011 at 05:52

yg paling unik adelahhh menara kl hihi.proud to be msian ;)

12 September 2011 at 07:08

sume ala2 kl tower kan?

12 September 2011 at 19:39

semart bai :)
hahaha!
dan aku baru tahu.
KL tower to sejenis telecomunication tower. HAHA!
nice info Thank :D

12 September 2011 at 19:54

pernah jejakkan kaki ke CN Tower dan Tokyo tower

12 September 2011 at 21:46

eh eh,tokyo tower pun tinggi jugak ape.hehe kte jumpe ayumi hamasaki lagi!hehe

13 September 2011 at 04:20

miahahahhaa.. tetiba rasa bangga bila nampak menara Alor Setar ada disitu.. selama ni tak penah amek tau pun

13 September 2011 at 08:24

awek ko ke tu doe? cute je aku tengok.. haha..

14 September 2011 at 00:39

cik sakdi:heehee...sempat lagi le...^^...tokyo??errmmm...boleh tahan...


umie naziera:heehee...ye ke??amboi2...

14 September 2011 at 00:55

aja azz:a'ahh kan?heehee...sweet...tu yg berkenan kat dia tuh..^^

teha:heehee...comel cam teha kan?^^

14 September 2011 at 01:03

izzie:heehee,....biasa2..^^

liana asif:huhuhu...yup..memg comel2 n cute2 menara2 nih..insyaalllah kalo ada duit bnyak satu2 aiman beli..^6^

14 September 2011 at 01:41

hahaha ! mcm teha ape nyee.. budak tu comel lagi ! hahaha !

14 September 2011 at 03:44

selamat hari jadi juge untuk si die awak tu ye.. ekekeke..

14 September 2011 at 08:12

paling unik mestilah menara alor setar...hehe...mesti sokong kebanggaan negeri dulu...hehe

15 September 2011 at 03:57

Paling unik yang Malaysia! Haha! Aiman, kamu ada kekasih yang comel la! Jeles nih. =p

15 September 2011 at 03:57

Paling unik yang Malaysia! Haha! Aiman, kamu ada kekasih yang comel la! Jeles nih. =p

15 September 2011 at 17:42

simply seoul:hahaks......nickhun?nickhun mungkin pernah dtg kot....


arpiiz:a'ahhh..ye....

15 September 2011 at 19:36

dtang menatap gambar awek comel,hehe,.erk,byknye info pasal menara,hehe

15 September 2011 at 19:49

whoa.. nice entry .. i like ~~

15 September 2011 at 20:00

cantik buah hati..

menara tu pun cantik ni

15 September 2011 at 20:47

unik nya tower tu..

15 September 2011 at 21:36

syg ko tu cantik gak..^^
aku bru tahu kat negara lain pon ada menara sejibik dgn KL tower..=.='

15 September 2011 at 21:50

tower kt kanada plg lawa..huhu
trase nk panjat..ahaha

16 September 2011 at 02:05

wow tinggi nye menare tu...rase nak je pergi kat situ..wuawuawua
panjang gak ye budak blog ni tulis...(pening nak bace) cakap je mira cemburu! lalalala

16 September 2011 at 05:40

mohd izzar:heehee...okay...nak tunggu sampai kul 12 semata2 nak ucp birthday kat dia...^^.
doakan kitorg berkekalan..heehee/..

umie artoqimie:a'aahh...ada org birthday...^^

16 September 2011 at 05:51

fasihah supian":'heehe..p korea?akak belanja boleh?


littlelfhocc:jom kita p sekali..^^

16 September 2011 at 06:05

mida midot:huhuhu,,,comelkan?tuh yg sayang dia tuh..^^
ye..menara kl memg terbaekk!

sarah mohd salleh:yep..memg!!proud to be malaysian too..^^

16 September 2011 at 06:22

hyz:ye..rekaan semua tower2 tuh hampir2 sama....

aqimie ceplos:heehee..^^
laaa...baru tau...??heehee...ye klcc tuh telecommunication tower...mujurlah aiman mention kan?
ye mmg smart!^^.

16 September 2011 at 06:45

khairul:wauuu...kagum...hebat tuhh...study oversea ye?

16 September 2011 at 06:52

miss a:eyyyhhh...biar betul?pernah sampai ke jepon ke?waaauuuu!


anayue:ambooii..tak amik tahu?ank jati kedah ke?

16 September 2011 at 07:01

zul fattah:heehee...comel kan??heehee..^^
tq...

teha:hrrrmmm..ye??teha pon apa kurangnya?

16 September 2011 at 07:09

asyila zainuddin:heehee..nanti aiman tolong sampaikan ye?^^

fitrah:ambooiii...nampak sgat org kedahh..^^

16 September 2011 at 07:17

raizan:wauuu..teruja ye raizan sampai komen 2 kali..heehee...

bella luna:heehee...ye...mmg comel....ye...bnyak ..

16 September 2011 at 07:25

najihah ibrahim:thank you so much..^^

pendamba mawar:heehee...semua cantik..^^

16 September 2011 at 07:31

izyan yan cinnamon:semua unik2 blaka kan?^^


kim heerul:heehee...awek saya plak yg kna puji!hah?baru tau...nasib baik aiman buat entry nih kan?

16 September 2011 at 07:43

cik siti aziz:terasa nk pnjat.....??heehee...comel kan?



miraminho:haahaa.....aiman pon teringin gak nk pg...ye..mmg panjg...
jgn jelesss...

16 September 2011 at 08:01

eppy buday utk gurl punya owner blog nih..:)

wah!..terasa bangga sat jadi anak Malaysia...

eh...Eifel tower xde ker..
ketinggian dya rendah yerk

16 September 2011 at 08:29

kenal r kat aku.. huhu..

16 September 2011 at 10:30

aiman.. jom kita buat rombongan gi semua tempat tu ^^.

haha sesekali kuar gopeng kan. haha

16 September 2011 at 12:42

waa..melangut2 akk tgok tower2 nih ! hee,eih3 !! bufday akk dah nak dekat ! akk nak adiah ! :P

16 September 2011 at 16:43

SI KIUT LAVENDER:HEEHEE....thank a lot....eifel...?eifel bukan telecommunication tower lah...tapi,nak p honeymoon lah kat c2...romantik tuh...^^



zul fattah:daa mula gatal daaa ek?

16 September 2011 at 16:54

nulhazwany abdul malik:heehee....wani le yg belanja..tanggung segala perbelanjaan...teringin sangat nak p....tapi,tak de org yg sponsor..^^
terutama korea tuh...^^



miss purple:amboi2...melangut2?teruja bebenow..nak hadiah?mai sini kalau nak..kat kolej matrik perak..nak bg tepung + telor kat ats muka...gurau aja kak...dont take it seriously..^^

16 September 2011 at 18:43

malaysia tersenarai rupanya~ bangga walau baru tahu.

16 September 2011 at 19:21

eak..?
hahah..saia tak taw la plak..
heee...nanti aiman n ur gurl lehla g honeymoon kat ctu..:)

16 September 2011 at 20:39

tinggi2 nye bgunan..tpi tringin nak g yg kat korea tower tuh!!hihihi..
smpat gak tayang gamba awek..haha

16 September 2011 at 23:44

hehe thanks..

malaysia pun hebat jugak.. berbanggalah jadi rakyat malaysia..

17 September 2011 at 06:37

Oriental pearl tower lawa..hoho
tp2 bangge la kl tower tu dlm senarai menara2 tertimggi nie..

17 September 2011 at 09:10

thankz bab kongsi info ni,,aku mang suka info info cam ni heheheh :)

17 September 2011 at 17:15

happy birthday buat 2 2 gils tu...

kalau kakak yang uniknya kat Jerman, macam kristal

17 September 2011 at 20:58

Waalaikumussalam..
wah..penat g melawat menara-menara uh. nk g balik rehat lak.heheh..

18 September 2011 at 02:28

dhiera:yesss!malaysia tersenarai..tak pa....info kan????ada yg tau dan ada jugak yg tak tahu..apa2 pon...,sharing is caring rite?^^


si kiut lavender:yup...haahaa....memang target nak p situ pon for honeymoon...^^

18 September 2011 at 02:39

Hagumi ぐみ Hanamoto 花本 :errmmmm...kita pon excited gak nak p sana......ni mesti minat korea jugakkn?heehee..^^


Ratu Lissa :yeahhh....semangat patriotik tu lah yg kita nak...heehee..^^

18 September 2011 at 02:54

Nur Fadhilah (Dila) :errrmmmm.....yeahhhh..kali ni kita tak sependapat..heehee......aiman pon bangga sebagai malaysian..yeahhh!



yen(toka ziizokukuto) :gomawo..thank kerna like entry kali nih..sudi2lah dtg komen ye?heehee,,,more info akn menyusul......wait ya?

18 September 2011 at 03:15

Yatie Awang:heehee...errmmm...cam kristal....kalo beli mahal tuhh...^^
thank bg pihak kedua2 girl tuh ya?


Novelgurl :adduuhh2.......nasib baik aiman bawak awk p jaln2 kan?heehee....tak ucp terima ksih pon :'(

18 September 2011 at 03:31

pi situ nanti jgn lupa belikan ole2 terbaek punya buat SKL ya..heee..:)

18 September 2011 at 07:02

yelah..terima kasih ye ;P

18 September 2011 at 17:52

si kiut lavender:heeheehee...okey...arasso..^^


novelgurlz:sama...haahaahaa...

18 September 2011 at 21:19

hahaha~ tgk building tinggi2 takut pulak rasenye~ xDD

19 September 2011 at 01:40

codename sarang:haahaa...yelah tuh..saya pon kadang2 gayat gak...

19 September 2011 at 02:28

Russia punya tower lawa siut

19 September 2011 at 05:20

bagus..
nice info.
bila nk melancong ?
invite me ye ??
haha

19 September 2011 at 20:42

terlepas pandang pulak blog adik sorang nie.. hehehe..

apapun menara seoul tu lebih kurang bentuk menari kl jer kan??

apapun
saya kalau balik umah.. nak shopping2 pun kat jj la.. main bowling.. tgok wayang ker?

sebelum balik beli big apple dulu.. hahaha

20 September 2011 at 08:40

a retarded kitty:haahaa..lain org lain citarasanya kan?heeheehee.....



budAKijaupendek:haahaahaa..ada masa kita p sama2 okeh??tapi,tiket budakhijaupendekyg belnja ..nak?

20 September 2011 at 08:42

heehee..not a big deal bang..^^

errmm..boleh dikatakan ya...coz bnyak persamaan dr "wajah" kedua2 tower tuh..heehee..


pernh p JJ?tak cakap pon..jumpa kita ,tegur tau?heehee....


big apple?aiman kalo singgah jj beli skinny jeans je...heehee...

22 September 2011 at 04:33

bagus post nie..dpt juga mizan guna dlm karangan bm STPM..thanks

22 September 2011 at 05:38

heehee...ohh ye ke?thank....suka sangat bila dapat bg info kat org lain..^^

23 September 2011 at 00:33

happy besdey dik nisa!

kem salam kat abang nisa yg hensem2. hahaha

23 September 2011 at 23:46

huuhuu..insya-allah kalo ingat..^^

25 September 2011 at 22:43

nice2....juz like person...

Post a Comment