SAya memang nakal masa kecik2 dulu

Author: aiman mania | Publish 10/01/2011, 19:10 | There is 84 Comment[s]
kisahai..hai...anneyong haesayo....
dah lama kita tak beramah mesra kat blog yg tak seberapa nih....sooryyy...!
kekeringan idea membantutkan segala2nya.....tak tahu nak post apa...
yalahhh...kepala sarat dengan persoalan2....sibuk dengan PSPM(ujian akhir) yg belom ready lagi....pening memikirkan masalah kewangan lagi.....bimbang si dia dikebas org lagi...rindu mama n papa kat kampung lagi...heheehee.....banyak betul permasalahannya kan?okay...stop disitu...
sekarang,otak aiman dah mula membuahkan idea yg bernas untuk berkongsi pengalaman masa bebudak dulu..yeahhhh!!!tepat sekali........budak mumaiyiz!!!!
semua dah merasa jadi budak2 an...??...macam mana pengalaman korang jd budak2 SHUMELL(baca:comel),budak2 hingusan.....budak2 comot??...betul2 menyeronokkan bukan?!...best kan bila kita imbas kembali kenangan masa bebudak dulu....hrrrmmm.....malangnya,kita boleh merasai semua itu sekali sahaja lam hidup kita......kita bukan DORAEMON yg boleh kembali ke masa lampau....alangkah seronoknya kalo benda tuh semua boleh diputar kembali.....tapi,apakah daya.......tinggal sejarah......jadi kenangan!...tadi,masa aiman godek2 kamera,terjumpalah satu pic yg agak menjelikkan jugaklah.....gambar aiman masa bebudak dulu...masa form 1!.....muka still budak2 masa tuh....nak tengok?jangan gelak2 okeh??

sorry...terpaksa terbalikkan gambar..malu eden melihatnya........
boleh teka yg mana aiman????heeheehee.....^^...sapa boleh teka,aiman belanja 
gula2 kapas..nak????pic nih masa kitorg form 1....

heeheeheheheheehee....sorry...tak jadi plak nak show
gambar tuh kat sini..^^

dulu,masa budak2 dulu memang best....tak adalah tekanan sangat....heehee..HOMEWORK sikit je...so,masa tuh buang masa ngan main je memanjang.....dulu,cita2 nak jadi CHEF....so,terciptalah mainan yg menyeronokkan......hrrrmmm...terlampau obses tengok mama tanak nasi lam periuk,maka,mulalah otak ini memikirkan nak buat benda yg  sebegitu..maka,dengan secara tak sengaja,mulalah tangan ini "melalut" mencuri periuk2 yg telah tembus bontotnya kat almari dapur....tanpa pengetahuan mama plak tuh..hoohoo...link blog bukan main lagi

http://aimanbudakbaik93.blogspot.com

cehhhh..poyo kan??tapi,itulah hakikatnya sekarang.....dulu mmg nakal!!suka join bebudak pompuan main MASAK2 kat belakang umah...at first,jeling2 je....tapi,lama2 tertarik plak....macam2 diorg masak......
errmmmm..teruk bebenow!!tanak pasir lam periuk........kerat2 pucuk buat ulam...adakalanya,kitorg rebus benda alah tuh lam periuk..konon2nya sebagai ulam argghh.....cehhhhh!!!yg penting,kitorg kena marah kat mama coz main petik  macam tuh je..lpas tuh buat sepah....habis gondol segala pokok bunga kat halaman rumah...bukan kerana binatang,tapi,bebudak mumaiyiz punya pasal..heehee...

ihsan google....beginilah gambaran jelas bg menggambarkan situasi
di ats....

dulu,masa budak2 juga,selalu kena cubit peha ngan mama...memng boleh arghh benda alah tuh..maklumlah!budak degil...heeheehee....^^
masa tuh bahlol......biasalah....masa bebudak dulu,suka sangat tangkap anak ikan kat BARUH....hoohoo..
ikan punyalah besar..tapi,aiman bela dia masukkn dalam botol.....esok pagi,tengok ikan buat aksi renang kuak dada......haahaahaa.....mampos kerana kelemasan gamaknya......memng kejam!!

ihsan google.....beginilah gambarannya...^^

start duk asrama,masa aiman TINGKATAN SATU......homesick tuh kebiasaanlah bagi budak mumaiyiz macam kita nih..huuhuuhu....takut dengar bila kes buli yg melibatkan budak2 skul menengah....kebiasaannya,senior buli juniorlah....cuci baju diorg,gosok baju diorg,kena LIWATLAH....errrr....memng takut......tapi,benda2 tuh semua tak berlaku kat aiman...alhamdullilah...senior semuanya baik2....dalam baik2 pon,otak diorg kadang2 tersumbat jugak..^^
masa tuh,aimanlah budak paling FEMES kat skul dulu....bukan tipu ya..pendek kata,semua budak2 sekolah,cikgu2,kakitangan2 sekolah semua knal...kiiikiikii...diorg selalu mention aiman ni budak comel.....tak tahulah comel kat mana..lol!!kat asrama dulu,selalu je aiman kena DUKUNG kat senior2...kena dukung depan pompuan plak tuh..manalah nak ltak muka nih...malu bertimpa2....haahaa...

beginilah gambarannya.......JANG GEUK SEUK dalam
BABY AND ME....cite ni best!!

apa yg lawaknya,masa budak2 dulu,bila nak marah sangat,aiman nangis sepuas2nya....biarlah apa org nak kata..yg pnting,hati puas....tul x?tapi,bila da besar ni,tak de lah tabiat tuh semua..terhad kpd zaman budak2 je..^^...tak mao lebih2.....haahaa..pernah satu hari tuh,ada sorg senior tuh...tak sengaja pecahkan kotak pensil kita...haahaa...cikgu bagi plak tuh..kesudahannya,meraunglah kita kat ats katil.....terharu tau??last2 sekali,abg tuh ganti kotak pensel tuh dengan yg lain......hah!padan muka!!tapi,memng dia baik hati pon...

taklah sampai macam nih......^^

errrr..yg ni segan plak nak cerita!haaahaa...sebelom tuh,aiman nak tanya...sapa pernah TERBERAK dalam seluar masa kat sekolah.?..PUT YOUR HANDS UP!!haahaa...lol!!
sampi sekrang,aiman masih ingat peristiwa tuh...nak gelak2 sampai pecah perut pon ada....sampai sekarng kawan2 selalu ejek.....tapi,kebiasaannya,aiman dulu le yg ejek diorg..tak pasal2 diorg ungkit balik
peristiwa tuh....andai masa dapat diundur kembali,ingin kubaiki segala kesilapan lalu...cehhhhh!!!
biasalah..dah menjadi satu peraturan sekolah menengah yg mana bebudak lelki kena pakai TALI PINGGANG....memng satu penyeksaan bagi budak macam aiman yg baru mengenali apa itu tali pinggang....nak buang pon susah...

sekadar gambar hiasan..

ada satu hari nih,tetiba sakit perut...memng tak boleh tahan...cepat2 aiman keluar kelas tanpa menghiraukan cikgu yg duk mengajar di depan...sampai kat tandas,tali pinggang plak tak boleh nak buang....
errrrr...tak sampai hati nak cerita ADEGAN yg seterusnya..haahaa....ada sapa2 boleh sambung??heehee...

okay...malas dah nak cerita panjang2.....korang mesti ada kisah budak2 korang yg tersendiri kan?....mai sama2 kita share...manalah tau kisah kita hampir sama ke?hiihiii.....peaceee^^...

cuba teka siapa sicomel nih?


sebelum tuh,jom kita usya2 pic SIWON ,SUPER JUNIOR waktu budak2 dulu.....jeongmal kyeopta hyunggg!!


sekian dari saya....AIMAN LIKES KPOP!!enjoy reading ye??
jangan baca saja,komen sekali,...^^
kamsahamida......

84 comments

1 October 2011 at 19:38

haii aiman :) im here ! miss u aiman :) alah akak sara boley teka yg mana 1 aiman.. aiman yg kt depan tu.. kan ad nama kt baju tu :)

1 October 2011 at 20:12

hye aiman..
suke gmbar siwon ni... chomey... :)

1 October 2011 at 20:30

nakal kecik2 x pa..jgn nakal sampai ke tua haha

1 October 2011 at 21:31

hehehehe
aiman ni gila kpop sungguh ye
hahahah
sama cm adik akak
hihihi
ye2!akak dah gi korea
heeee..jeles la tueee =p
hehehe
nakai ye ms kocik2!
hehehee

1 October 2011 at 23:35

yea smpt lagi promote cerita Baby and Me..haha

1 October 2011 at 23:38

amboi!!klu x selit psl kpop ke or suju,mesti x sah aiman nie...
haha,muka aiman x bnyk berubah je

2 October 2011 at 00:46

comel gile baby tu !

2 October 2011 at 01:15

sara zainol:haahahaa...yess..tepat sekali..hoohoohoo...gula2 kapas?mau?


khairul:hahaahaa..betul tuh bang...saya kan budak baik..^^

2 October 2011 at 01:27

aimie amalina":huh!heehee.....adik pon minat korea gak?haahaa...sama arghh...betul2 jeles coz akak dah pon jejakkn kaki kat situ...jumpa idol kpop tak?heehee...memng betul2 nakal pon..^^


nf dila:hoohoohhoo.....minat kpop an?biasalah..heehee.......blog nih wajib masukkn sekurang2nya satu kping idol kpop..huuhuu....

2 October 2011 at 01:36

haegirlz:hoohoo......yelah....kpop daa jd keutamaan lam blog nih.....heehee.....yeahh!!muka kita tak bnyak berubah..heehee..yalah tuh....


teha:hoohoo..itulah saya..^^

2 October 2011 at 05:57

alalala....pic tu xdak beza mana pun...yg beza ktinggian n kecomelannya sgt terserlah tika kecik..yg nmpak ketara kat kening...tu tak berubah..:P

2 October 2011 at 06:26

alamak... nape muka siwon time baby sama cam muka sy time baby?

2 October 2011 at 08:17

arrghh..JGS :D siwon kecik2 comel ! serupa ! awhh! awhh! TERsuka dia balik pulak =.='' shindong nk letak kat mana ?

2 October 2011 at 09:03

hahahhaha....comey jek aiman juin masak2.mesti dah terar masak dr akk kan.nak cket nt rse mskn aiman.hihihi...cte baby n me mmg sgt bestt sgt adorable.grrr

3 October 2011 at 02:15

huhu..mcm2 kenangan tme kecik2 kn..seronok nye la zaman kanak2 nk banding da besa ni..hihi..neway,,aiman chumel eyh tme form1 dlu..haha..& siwon oppa mmg dr kecik chumel smpi ke besa hensem gila..huwaa! :)

3 October 2011 at 02:49

si kiut lavender:hoohoo..ketinggian?memng satu kemestian..haahaa...banyak skl bodek aiman ye?hohoo...


hyz:huuhuuhuu...da mula nak perasan daaaa...^^

3 October 2011 at 03:00

allysponti:heehee...tersuka kat siwon..haahaa..siwon mmg hensem pon...kecik2 cute...haahaa..jgs?bilalah dia nak jd bapak org ye?hoohoo...minat shindong ke?



sarah mohd salleh:hoohoo....main masak2?haahaa...nanti aiman sent akak pasir rebus..hoohoo.....tak sempat nak belajar masak tul2...cite baby n me??sweet gila!

3 October 2011 at 03:13

ct mawa:yupp..aiman sokong..zaman kecik2 dulu mmg menyeronokkan.....siwon?huuhuu...cute an????okhoiii..puji aiman daaa...tima kasih!
^^

3 October 2011 at 03:28

aimannn ! hahah~ lawakkk2.. budakk cumeii yekk.. :) meh cni na kiss ckit.. muah3 adk tomeyy ;P

3 October 2011 at 04:14

bodek?eah...mana ada..org puji ikhlaslah..ehek..:P

3 October 2011 at 06:38

muahahahhahahaha...comey gile gamba last sekali tuh...

3 October 2011 at 06:57

betulkan lah gambar oiiiiiii

3 October 2011 at 07:32

semua kat atas tu dah rasa.. tapi benda tu yang akan kita ingat balik kan??

3 October 2011 at 08:09

haha, memang masa budak2 dlu adalah masa yang amat best..^^

3 October 2011 at 23:23

zaman kanak2 adalah zaman paling mnyeronok kan....lg time school rendah.....mana ada bdk x nakal kecik2..semua bdk nakal :)

4 October 2011 at 07:12

seronok pulak membacanya...nasib baiklah aiman dah jadi budak baik..jgn jadik aiman tak kisah yaaa...

4 October 2011 at 07:35

nakal yer rupa-rupanyer..
nak kene cubit nie.. hehehe

ye la
semua orang ada kenangan masa kecil masing2 kan?? hehehe

4 October 2011 at 22:49

kyeopta!!!!!!!!!!!!!!!

5 October 2011 at 01:04

comelnya budk tuh !
haha..teringt blik mse zmn knk2 dlu..sume tu prnh buat..ngee~

5 October 2011 at 10:05

aiman ni masih budak2 skolah ke??hehe

5 October 2011 at 23:16

masa kecik zman yang terindah..
nakal takpe, jahat jangan ok?
smile

7 October 2011 at 00:16

nakal gilaaa . haha

8 October 2011 at 22:33

EeMy-g0od-go0d:HAAHAAHAA..klakarlah...saya bg pipi..tapi,tak de kiss pon..haahaa..^^joke aja....


sikiut lavender:hoohoo..ye?trima kasih kalo macam tuh..^^

8 October 2011 at 22:44

~Nana 귀여운~ :haahaahaa...siwon masa baby..mmg betul2 comel!


Pendamba Mawar :tak mao lah kakakku syg...

8 October 2011 at 22:52

Lia Lomi:yes..of course...kiranya,kisah kita masa budak2 samalah kan?hoohoohoo...





Arpiiz:of course...mmg betul2 best...,mau aja kmbali ke masa lalu...

8 October 2011 at 22:59

stellaizz :sokong kamu punya statement..huuhuu...semuanya nakal...comel2 gitu....buat mak bapak pning kpala adalah..^^



kpah k-poh :thank kak pah..huuhuuhuu....aiman tak kisah...tidak sama sekali..^^

8 October 2011 at 23:10

iKhRam:yessss...semua org ada knanngn yg manis,pahit n sebagainya......huuhuuhuu....cubitlah..tak takut...

deedy:tahu apa maksudnya...comel..huuhuu...

8 October 2011 at 23:20

Novelgurl:hoohoo...semua pernah buat?termasuk berak lam seluar?


budak penjara:setahun sudaaa meninggalkan alm persekolahan..heehee.......budak matrik sekarang nih..^^

8 October 2011 at 23:28

sis92:huuhuu...smile jugaklah..^^
jahat?jangan sesekali..nakal..?bnyak kali pon tak pe kan?


Fara E's:heehee..nakal gila..tapi,nasib baik tak gila kan?hoohoo...

9 October 2011 at 06:36

sekarang dah besar, kena tinggalkan perangai masa kecik tu....hehehehe

gambar last tu, masa kecik dan sekarang tak ada bezanya pun

9 October 2011 at 19:52

bdk lelaki mmg lah nakal masa kecik-kecik.. kalau tak nakal tak best *my mum yg kata*

9 October 2011 at 21:32

waah peminat kpop sebenar nih eh! :)
masih skola ke dik?mehla rekemen kat kak hana citer korea apa yg bes2.and kat mana yg boleh download semua citer tu eh

9 October 2011 at 23:32

saper baby yg trsangat comel tu??jangan ckap tu gmbar kau...hahaha=)

tak suka zaman kecik2 sumer kenangan burukk...xde yg manis cam aiskrim..tak suka..

zaman dah remaja memang ye best..xsanggup nak dilupakan..hahaha..^_^

10 October 2011 at 05:52

Haha baca post ni sampai nk pecah perut. Humm, takde kenangan manis pun. Makan aiskrim banyak banyak, makan puas puas je masa kecik kecik dulu. sekarang takut obesiti pulak :O nak jadi budak budak balik ah :P

10 October 2011 at 06:11

hahahhaah kelakar lahh :D alololo budakk feymess meyh? eheh hebatt . ! hehe

http://dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com/

10 October 2011 at 07:31

siwon comey gile, kecik2 pun dh nmpak ensem

11 October 2011 at 06:01

aiman.. ooo aiman... follow blog adik yer.. belajar rajin2.. hehehe

11 October 2011 at 06:22

ahaha zaman budak budak yang paling rindu ! :)

12 October 2011 at 03:05

hehe...seronoknye kisah hidup aiman waktu budak2 dulu yer...;)
erm,,nak tanye nih...ape itu LIWAT yer...hahaha...maaf lhaa,,,sye tak tahu "menatang" apakah itu???kuikui...

13 October 2011 at 20:36

wahhhhhh..blog mcm nie yg Arry suka,,hehe,,its so nice.kyte dh follow awk,,hrp awk follow kyte blik k,,hehe,,:D

13 October 2011 at 21:42

Zaman kanak2 lah yg paling best..happy shj..tanpa sebarang masalah..owh..sgt rindu zaman kanak2..klulah blh di putar semulakan..Bestnye.. ^_^

15 October 2011 at 01:04

olorlorlorrr tomeynyaaaaaaaaaaaaaaa...

hehehe...

15 October 2011 at 17:48

tercirit dlm kelas xpenah
tp masa dajah5,aku pernah termuntah dgn penuh bergaya dlm makmal sains
masa tu hari kames
jumaat tu aku xdtg skolah
maluuuuuuuuuuuuuu !

sweet la zmn kanak2 ;)

p/s:
aku xlayan sgt kpop tp lagu theme utk blog kau best. <3

16 October 2011 at 07:32

wah aiman, ramainye follower sekarang... sorry ye dah lame tak menjelma kat sini. bz cket lately. same jelah kisah zaman kecl2 kite dulu, tapi takdela sampai ehem ehem dalam seluar. erm, baby n me tu cerite baru ke?

17 October 2011 at 01:01

hye aiman x kesah . . .hehe. main masak2 tu mcm jadi aktiviti wajib zaman budak2 dulu kan:). kebanyakn org mesti ade pngalaman main masak2 ni.

18 October 2011 at 10:07

kalau main maSAk2 gua wajib kahwin...hihi

19 October 2011 at 00:35

Workshop Bisnis Online. Malang, 29-30 Oktober 2011. Peserta terbatas 30 orang. Tempat LAB Statistik FE UIN Malang.

Materi UTAMA : Membangun TOKO ONLINE, Riset PRODUK, Teknik JITU Promosi dan Marketing INTERNET.

Materi TAMBAHAN : Optimasi Blackberry+Facebook+Twitter Untuk BISNIS Online.

Garansi 1 BULAN Jualan.

Info Lengkap: www.GuruBisnisOnline.com | PIN BB 2310BF87 | 0856 4960 8915.

19 October 2011 at 06:33

comelnya jang geunsuk ! hahaha ~ :D

bertuah la aiman boleh nakal..
aku takleh.. ;) ppuan takleh nakal2 hahah ~

19 October 2011 at 21:48

haha anyong!dulu dayla kecik comel macam siwon jugak!hahaha

20 October 2011 at 02:32

wowwww.....fan k-pop....

20 October 2011 at 03:53

tak nak la undur zaman dulu..
tak best...
zaman sekarang la best..
ada suami..
ekekkekke

20 October 2011 at 12:00

macam macam difikirnya hahahaha,,,yang baca ni pening heheh

22 October 2011 at 04:36

lame tak singgah....bnyak kerisauan kamoo nih..tapi yg ptg jgn bia si dia lari yew..huhuhu

23 October 2011 at 19:51

yatie awang:haahaahaa.....udah semestinyA......perangai lama kalo dibawa sampai ke tua susah nanti..^^hweeheeheehee...



ratu lissa:heeheehee...yelah tuh....budak pompuan pon nakal apa?nakal mengalahkan llki..^^

23 October 2011 at 20:08

hanabunga:heeheehee..yess....penggemar kpop no1 asean kot...heeheeheehee....
errrrmmm......boleh download kat madu.com....org duk tengok running man sekrg nih...heartstrings pon..heehee..^^



farhanahadzlan:yesss...tu lah gambar saya....
knapa zaman buruk?ni msti kna pulau kat kawan2 nih an?kesiannya...^^

24 October 2011 at 20:21

sadis betul bab akibat tali pinggang tu..hahahaha.....tak tahan sgt ye..alolololo kesian.hahahahahaha

25 October 2011 at 06:53

era suka k-pop.. lalala~

25 October 2011 at 07:58

aiman,, tol2 bab main masak2 tu mmg aku suke,, main pertandingan nyanyi... hahah siwon kau tengok x running man episod 22 ada siwon,sumpah lawak gler. tengok la.. hahaha dah 3 kali ulang episod tu. hahah

25 October 2011 at 17:03

saye pun nakal gak mase kecik-kecik dulu . hihi :P

25 October 2011 at 22:19

hensemnye abam siwon sy tu..kekeke

26 October 2011 at 00:23

hahaha...kelakar giler bila ingat2 balik :D

26 October 2011 at 05:50

aiman takpe .. nakal sikit2 .. klau saye lgi terok .. maen kaki tangan la .. (ganasnye saye) haha

26 October 2011 at 06:03

zaman budak2 la yg paling enjoy skali kn. kalau teringat balik memang best. nakal 2 biase la. hehe :P

26 October 2011 at 06:12

wah minat sangat kat artis korea ye :)

schaze kurang minat, just tgk2 mcm tu je.

tp cerita baby n me tu mmg tgk, mmg klakar habis :D

p/s: thanks lawat belog schaze xP

27 October 2011 at 03:09

hahhahaha...kesian kat ikan 2...

28 October 2011 at 05:30

haha.. cute je aiman masa budak2 tu.. hehe..

29 October 2011 at 00:25

aiman..shout box ko kenapa...?
ko dah kena tagged...sini.. http://behingmysmile.blogspot.com/2011/10/taggie-tagged.html

31 October 2011 at 02:47

anak kecil mah biasa kayak gitu man

5 November 2011 at 18:48

siti shahidah:huuhuu...mesti gemiuk masa kecik dulu kan?pecah perut???ketawa bukan main ye?^^

aimie:femes?heehee..ye kot...haahaahaa...

5 November 2011 at 19:00

ekmi rabat:heeheehe....siwon??dah semstnya.........besar dah hensem....!kecik cute!


shuhaida subri:heeheeheeheehee.....semestinya akn blaja rajin2..ok2..jap ag saya follow..^^

9 November 2011 at 18:54

john terro:haahaa..iya2 pak!


syahfain nabilah:huuhuuhuu..ok je...okay,,,nanti i try jawab ye??dont worry...

10 November 2011 at 20:35

zul fattah:haahaa..kamsahamida..^^

ct aja:haahaa...daaa sampai ajl nak buat macammana..heehee...

schaze zain:huuhuu..tak pe tak minat..kutuk jangan..yess!cite tuh mmg lawak...suka tengok..^^

zarina zainal:yupp...!!!paling best..bbs dr masalah ot.....nakal perkara wajib!

10 November 2011 at 21:02

littlelfchoc:huh...nkl gila bunyiknya..tkotlah nk kawan..heehee....

syahinar shuib:huuhuu..mmg btol2 klakr...

eera shera:huuhuu...abg siwon?mmggggg....


cik intan:smua bebudak nkal an?huuhu.....


cik sakdi:huuhuuhuu..mmg klkr running man...suka tengok prt yonghwa n seohyun...nickhun pon...

15 November 2011 at 00:32

yup... siwon jeongmal kyeopta... huhuhu ~~~

Post a Comment