Giveaway from korea and sydney

Author: aiman mania | Publish 11/28/2011, 01:15 | There is 50 Comment[s]
hai semua!!anneyong haesayo...
sihat??almaklumlah sekrg nih musim hujan..ramai org demam n batuk2..kampung abg skrg nih banjir....kpda mak bapak tuh,jadilah mak bapak yang bertanggungjawab pantau keselamatn ank pinak.....nih tak..bnda da terjadi baru nk memekik melolong....haahaa..sekadar nasihat je....^^

hari nih abg berkesempatan BLOGWALKING Ke blog2 yg abg follow....auuuww!!secara tak sengaja, hari nih abg secara spontan lagi tertarik nak join satu giveaway...gempak hadiah tuh tau??hadiah dari SYDNEY,AUSTRALIA n KOREA.....kebetulan abg jumpa GIVEAWAY nih dr blog yg boleh tahan cantik jugaklah blognya.....nampaknya KPOPERS gak!haahaahaa.....minat YOSEOB,B2ST...high 5 dik!kita punya minat yg sama!sekadar minat k?tak de lebih2....

(BISIK2: i LOVE korea VERY VERY MUCH)

haahaaha.....dulu abg pernah join satu GIVEAWAY DARI KOREA By kak pasihah....tapi,tak de rezeki....ramai sgt org join...pemilihan secara rawaklah katakan........tak pelah..yg pnting kena cuba...tul x??klik banner colurfull lagi sedap mata mmndng untuk terus ke blog beliau kat bawah ni k?


nak tahu syarat2 giveaway??alahaiiiii...mudah je....sambil makan kacang je nih..haaha..(JOKE)
HAAHAHAA......okay....

Syarat-syarat giveaway;

1. Buat satu entri dengan tajuk di atas, letak banner comel tu & link-kan ke entri ini.

2. Kalau nak tag kawan, anda sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian. Kalau tak nak pun takpe, tak tolak markah pun. (:

3. Kalau korang nak follow blog ini, dipersilakan. Kalau tak nak follow pun takpe, still tak tolak markah (:

4. Hantar link ke entri anda di ruangan komen entri ini sebelum 25 Disember 2011, jam 2:00 petang.


SENANGKAN SYARAT2NYA??
APA LAGI??JOIN LAH SEKARANG!!JANGAN LPASKAN PELUANG....!!ADA REZEKI MENANG! :]

OKAY...sedikit REVIEW tentang blogger yg menganjurkan GIVEAWAY nih......
setelah godek2,rupa2nya penganjurnya merupakan CALON SPM 2011....do the best dik!!
SPM VICTIM lah nih..haahaa.....apa2pon do the best in ur EXAM....
EHEM2....kita kat sini mendoakan kejayaan adik.....
kalau korang nak tahu blogger nih nak melancong ke KOREA n SYDNEY BULAN DISEMBER NIH....waaahhh..hebat tuh!!dapat p negara org kulit putih n mata sepet yg HENSEM2 N CUN2 sekaligus...haahaa......hadiah gempak2 tau??haahaa......

kalau korang nak tahu secara lebih detail lagi,..tak cukup lagi apa yg aku cakap,sila TEKAN SINI....

memandangkan aku JOIN GIVEAWAY DR KOREA N SYDNEY nih,aku nak tempek gambar2 idol kpop n bintang2 kelahiran AUSTRALIA lahh....haahaa...

OOOHH YA!!KITORANG SUZYMAN COUPLE DALAM
WE GOT MARRIED 2012...!!!
TUNGGU K?haahaa..^^
p/s:yg kat ats tuh bukan artis korea ye..??yg bawah tuh SUZY MISS A!


CODY SIMPSON....KELAHIRAN AUSTRALIA

HENRY N RYEOWOOK SUPER JUNIOR


B2ST....


YOONA


lenka....




okay itu sahaja yg dapat aku sajikan..haah....doakan aku menang GIVEAwAY nih ye??bye2.......
hey guys...i still need ur comment at this entry k??
PLEASE CLICK HERE,BABY!


Angan dan sedarku

Author: aiman mania | Publish 11/25/2011, 23:16 | There is 34 Comment[s]

hyep kamo semua....anneyong haesayo..!
aku rasa berkurun2 lamanya tak UPDATE blog memandangkan aku tak ada sebarang HAL,MODAL,PERKARA,POINT DAN SEWAKTU DENGANNYA nak diceritakan tuk korang semua..
saja ltak GIF ELI MEMBER UKISS yg ceria tanda aku ucap "HAI" kat korang...
jgn pandang lama2 GIF tuh..tak pasal2 korang cop ELI tak siuman......jangan!jangan!jangan!aku tak suka org  BASHES KPOP IDOL....haahaa....

sekarang nih aku nak cerita pasal IMPIAN aku....DREAM HIGH kot.....bohonglah kalo org tuh kata dia tak de impian....kan??hidup nih kena ada angan2 sikit...baru kita ada matlamat hidup untuk dipenuhi...right??

jom tengok apa impian aku yg tak tercapai lagi tuh.....haahaa....

1-aku nak buat haji n ziarah makam para nabi kat makkah
ni dah jadi satu matlamat yg mesti ada bg setiap umat islam....nak sangat knal KOTA MAKKAH yg sarat tersimpan SEJARAH2 ISLAM....ohhh!alangkah indahnya kalau aku dapat jejak kaki ke makkah...mungkin aku akan menitiskan air mata saat terpandang KAABAH dihadapan mata.....lihat ramai org dri pelusuk dunia mengelilingi kaabah...ohh!!aku boleh bayangkan sekrg bagaimana situasi tersebut......ada sapa2 nak sediakan pakej percuma untuk aku buat haji ke makkah x???hrrmmm.... :'(

2-nak berjaya dalam pelajaran
yess!aku masih STUDENT....so,sebagai student kejayaan mesti jadi matlamat utama,right??
 sekarang nih pelajaran yg penting.....duit tuh nombor dua......susah weiii nak dapat kerja kalo dapat gred pon 
ciput2 je....sekarang ni,budak2 zaman sekarang tak macam dulu daaahh mak aku kata...semua pandai2...so,wujudlah persaingan untuk mendapat tempat ke MENARA GADING.....insya-allah ...

3-aku nak keliling dunia 
sapa2 pon mesti ada impian nih kan?alahaiiii...takkan nak terperuk memanjang je kat MALAYSIA TERCINTA nih kan??sekali sekala nak jugak kenal dunia luar....memang dr aku kecik lagi,duk pasang angan2 nih...seronoknya BERGELUMANG dalam salji kat NEW ZEALAND,MENIKMATI musim panas kat HAWAII,dan yang penting sekali bersiar2 KAT SEOUL,IBU NEGARA KOREA......wahhh!!mmg best gila kalau dapat jumpa ARTIS...haahaa.....impian semua KPOPERS kot..haaha....kalo korang nak tahu,seoul tuh dah jadi tempat INTERNET PALING LAJU KETINGGIANNYA kat atas muka bumi .....negara2 barat yg maju2 n moden2 segala bagai pon tak boleh lawan......kajian ada menyebut bahawa dalam nisbah 1 org daripada 3 org warga korea akan melayari internet...u see that???
p/s:aku selalu tengok MEMBER UKISS ON9 TWITTER......aku TWEET tak REPLY...=="

KORANG BYGKAN...kalau aku jalan2 kat sini,aku terserempak ngan PARK SHIN HYE...
daa konfem aku ikut dia balik rumah..heehee.. :)

4-jumpa artis kpop
sebagai KPOPERS....haahaa...sapalah tak nak jumpa org2 ternama cam depa nih...isshh..mmg susahlah kalau nak cari diorg kat KOREA sana...KOREA tuh luas dik ooii....kalau tak join KONSERT2 DIORG memng takkn berjumpalahhh......nak tunggu diorg p ketuk pintu rumah depa???
kalo diorg ketuk pintu rumah aku memng aku kunci segala tingkap2 dan pintu2 yg ada tak bagi diorg keluar..haahaa......aigooo!!!tamak gila!!

korang tahu bila lilin diletakkn dekat2 ngan api??macam tu lah aku ..
melting!melting!melting!

5-jadi blogger otai n popular
nih semua impian setiap blogger..sapalah tak nak blog diorang FAMOUS macam blog akak lyssa , abg ben , budak lelaki n banyak lagi blogger2 hot tanah air yg lain...Kbnyakkn entry2 diorg nih memng santai,menarik dan seng nak paham....traffic naik 24 jam!!tapi,aku tak berapa berkenan kalau mana2 blogger yg followernya dah mencecah 1k,2k,3k jadikan blog diorg sebagai tempat nak kutuk KPOPERS MAHUPON IDOL KPOP...yg nih aku bangkang....heehee.....aku komen entry depa nih tak guna ANONYMOUS....tapi,aku kasi terus link blog aku terus...bg seng dia nak jejak aku balik,..haahaa....berani tak? 
p/s:aku nih malas nak HAPDET blog...camana lah nak bergelar BLOGGER OTAI.. =,,="

6-nak kerja yg best2
sapalah tak nak berkerjaya???kerja2 yg best? dan dapat pangkat besar.......??
aku nak semua tuh!haaha...barulah poket sentiasa KETAT dengan KERTAS2 MERAH,BIRU,N PURPLE....kertas bukan sebarang kertas ye,sayang??kertas disini maksudnya duit...barulah seng hati nak SHOPPING!!kalau boleh, satu SHOPPING COMPLEX aku nak borong....muaheehee..:)
kalau aku banyak duit,senang2 je aku bawak korang semua bermalam 50 hari 50 malam kat SEOUL,KOREA...tak nak balik pon tak apa....haahaa....ANGAN DAN SEDAR bak kta MAWI WORLD!!

7-aku nak jadi yg terbaik untuk semua org
yes!!sapa tak nak jadi yg terbaik dalam segala hal kan??semua org nak....kecuali org yg tak waras je....aku nak jdi yg terbaik kat MAK BAPAK aku,KAWAN2 AKU,CIKGU2 AKU N ORG2 DISEKELILING AKU.....but,nobody perfect,right???hampir2 perfect pon dah kira jadi...yg pnting kita berusaha sedaya upaya  menjadi KHALIFAH YG TERBAIK di ats muka bumi allah nih.....insya-allah..^^


THUMBS UP!!!
8-aku nak menguasai seberapa banyak mungkin bahasa
nih mungkin impian semua org...aku percaya 100%.....aku kagum gila dengan BAHASA MELAYU yg pernah menjadi bahasa LINGUA FRANCA...bahasa SEANTERO DUNIA tuh....
ishhhh.......yg paling penting aku nak menguasai bahasa KOREA...haahaa...dr awl sampai akhir memng KOREA..KOREA N KOREA...haahaa......yelah..kalau tak pandai nak jadi suami PARK SHIN HYE macam mana...huuhuu......errrmm....BAHASA PERANCIS pon aku nak belajar....dengar2,bahasa perancis tuh BAHASA PALING ROMANTIK DUNIA....waaahh!ala2 ROMEO N JULIET gituh....^^
satu lagi....kelebihan org yg dapat menguasai bnyak bahasa nih,org asing takut nak kutuk or cakap bnda yg buruk2 kat kita.....tul x??? 

okay..itu sahaja kot impian aku yg belum tercapai ..kalau nak kira,600 hari 600 malam tak habis2..haahaa....nak ke baca entry berjela2 dr aku?haaha.....boleh je kalau ada request.....
yg pnting,semua impian aku akn kulaksanakan sebaik mungkin....mungkin impian kita sama ada yg sama dan ada yg tak....so,boleh cerita sikit kat ruangan komen??haahaa....
lpas baca,komen tau???klik nuffnang sekali..nak beli DSLR ..nak zoom muka MEMBER SUJU SORG2 MASA SS4 NANTI..haahaa...entry aku kali nih sedikit nakal kan??haahaa...well!tak apa...santai n steady...

p/s:kalau aku cakap aku nak jadi BINTANG KPOP ada org nak percaya ke?haahahaa...
ok!akhir kata SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH bagi yg muslim.. :)


sila tekan button LIKE facebook di atas entry kalo anda suka.....kamsahamida..^^
sayang kamu ketat2...saranghaeyo ..




Ulzzang,the best nice looking!!

Author: aiman mania | Publish 11/05/2011, 01:52 | There is 46 Comment[s]
hai kamu semua!anneyong haesayo.......dah lama dah tak bersua dengan korang kat blog comot lagi kusam nih...
tambah2 lagi,dah lama tak UPDATE...Sorry!FINAL EXAM melarang keras untuk ALK ngadap lappy lama2...
nak bahasakn diri ALK lah plak....^^.....akronim bagi:

A:AIMAN
L:LIKES
K:KPOP
setuju tak??okay..kat entry kali ni ALK Nak kongsikan dengan kalian semua tentang ULZZANG... Mungkin ada sesetengah drpd kita dah tau apa itu ULZZANG kan??yg KPOPERS sejati tuh mungkin daa tau kan??
sebenarnya,ULZZANG ni ada kaitan rapat dengan dunia kpop...taklah rapat sangat..tapi,sesetengah drpd diorg tuh ada yg dapat TITLE ULZZANG...Haahaa..bingung lagi kan??
apa itu ULZZANG??yesss....i can gues apa yg "duk play2" lam benak korang semua kan???
okay......first sekali bagi yg bergelar plajar,kalau nak jawab esei bi,janganlah duk main ROJAK2 bahasa.....kalau nak rojak2 boleh.....tengoklah nanti TELUR AYAM KORANG tuh menetas atau tidak....haaaaha.....TELUR AYAM disini mean ZERO ok??
ULZZANG tuh bermaksud WAJAH TERBAIK atau lam MAT SALLEH LANGUAGEnya plak,the nice looking!
eoljjang atau ulzzang nih berasal dr HANGUL,TULISAN KOREA k??Dan kalau berasal dr korea,semestinya ULZZANG nih memg terknal di korea kan??*angguk2....
dan sekarang ni,ULZZANG bukan terhad di KOREA sahaja,tapi,kat JAPAN,TAIWAN,US,CHINA,DAN KEPULAUAN EROPAH pon dah ada...Begitulah kuatnya pengaruh KOREA di seluruh dunia.....*kagum!!
untuk tampil cantik,golongan ULZZANG nih biasanya akn menggunakan kemahiran MAKE-UP Dan menggunakan ADOBE PHOTOSHOP APPLICATION....Biasanya,kebanyakkan ULZZANG akan mengutamakan dandanan di bahagian mata.....supaya nampak mata tuh lebih besar n kelihatan cute cam kartun anime...!!dalam hal nih juga,make-up di bahagian mata tidak mencukupi...kena guna CIRCLE LENS Supaya bahagian mata tuh nampak lebih besar dan menarik.......nak tengok ULZZANG???nih contoh ULZZANG....ULZZANG GIRL!!

tak payah nak amiklah...ni aku punya...heeheehe...^^.

perhatikan pada bahagian mata awek cun nih!hehehe..jangan pandang lama2....cair nanti susah!!tuh effect CIRCLE LENS yg dipakai oleh budak nih!!
ULZZANG nih org biasa2 je......bukan artis ok????Tapi,kalau dah mmg meletop dan famous,boleh dapat TITLE SELEBRITI okeh?kebanyakkan diorg nih akan meng"UPLOAD" foto2 mereka yg cute2 ke laman MUKA BUKU atau TWITTER!Dan sekarang nih pon ALK ada terjumpa satu page kat facebook  yg menganjurkan pertandingan PENCARIAN ULZZANG TERBAIK....ALK tengok pon rambang mata..heeeheehee.....oohh ya!ULZZANG jugak tak terhad kepada pompuan je tau?LELAKI pon boleh ye??Kalau lelaki,muka diorang nih mmg betul2 HANDSOME N JAMBU2 SAJE!!nih satu contoh 
ULZZANG LELAKI.......

MAAF KALAU PIC NIH BOLEH BUAT GIRLS KAT LUAR SANA KENA NOSE BLEEDING SYMPTHON..^^

eyyyhhh!!!sat2......ULZZANG TOMBOY pon ada!!!cute gila!!hensemmmm!BOYISH STYLE!!nih contoh pic ulzzang tomboy!!

nih pompuan tau!nampak cam lelaki jambu kan??haahaahaa...jangan tertipu tau??

n nih contoh ULZZANG TOMBOY dr KEPULAUAN EROPAH KOT.....


ALK tak berapa nak minat ULZZANG dr KEPULAUAN EROPAH ......pengaruh kpop kot..heeheehee..^^

kalau kprang nak tahu,ULZZANG nih ada fan dia yg tersendiri tau.......hrrmmm....menariknya,ada sesetengah ULZZANG Dah pon bergelar artis.....artis hot plak tuh..jom kita usya2 dengan gerakkn SCROLL BOX kat sebelah kanan lappy korang...

lEE Q RI....SWEET GILA.....MENGALAHKAN ANK PATUNG BARBIE!


LEE KISEOP FROM UKISS......

PARK JUNG MIN

LEE DONG HAE...FEVERET AKU LAM SUJU....

HYOMIN FROM T-ARA...AKU LBIH SUKA EUNJUNG KOT..^^


YOONA...FEVERET NO2 AKU SELEPAS SOO YOUNG SNSD.....<3

MYUNGSOO FROM INFINITE.......FEVERET AKU LAM INFINITE SELEPAS WOOHYUN...

PASANGAN KEMBAR YOUNGMIN N KWANGMIN FROM BOYFRIEND......

LEE SUNG MIN FROM SUPER JUNIOR......MY SECOND FEVERET IN SUJU....

LEE JONG HYUN FROM CN BLUE......JAMBU SIOTT KOT..^^

HONGKI FROM FT ISLAND PON TURUT TERSENARAI DALAM KALANGN ULZZANG YG BERJAYA MENDAPAT TITLE SELEBRITI!!!

p/s:kpd sesiapa yg belum tengok siri drama korea yg paling hot ,"YOU'RE BEAUTIFUL",tengok2lah!
tengok part yg HONGKI nangis....sweet gila kot..haahaahaa.....lpas nangis boleh lagi dia ketawa....!!Apa2pon,PARK SHIN HYE saya lbih comel n sweet !!!
sebelum tuh,video nih mungkin menghancurkan hati para GIRL kat luar sana yg mendambakan cinta dr ulzzang boy..haahaahaa...enjoy!!sweet couple!!!!!sama cantik,sama padan!!




okay...sekian saja hasil nukilan aku yg tak seberapa nih.....enjoy reading it..kalo salah,tegur ya??coz aku pon baru je buat research pasal ULZZANG nih..^^.
eyyhhh!bila dah komen tuh,klik lah NUFFNANG sekali ok?sayang korangggg... <3 <3 


salam aidiladha semua.....!!!!!