entry kali nih tajuknya hari raya..ok tak?

Author: aiman mania | Publish 8/28/2011, 11:41 | There is 31 Comment[s]


hai!hai!anneyong haesayo n assalamualaikum kepada semua rakan2 blogger yg semestinya excited sampai terloncat2 macam mr.bean nak sambut raya...sila bawa bertenang ya??
hampir genap sebulan kita berpuasa........sekejap bukan??masa berlalu dengan begitu pantas.....!!pejam,celik,celik pejam.,kita dah berada di ambang syawal,yg mana hantu setan yg digari dibebaskan kembali...!!errmm...apakah amalan kita di bulan ramadhan sudah mencukupi??tepuk dada tanyalah  iman....
wauuu!!hari raya  memang tak sunyi dri bunyi2 mercun ...dari se'slow2 bunyi mercun pop pop hingga ke sekuat2 bunyi meriam buluh......dan disusuli berita berita lapuk yg semestinya wajib mendapat liputan media2 massa..
dah dapat agakkn??ada yg kudung jari...ada yg kudung kepala...tak kurang jugak yg terputus urat kentut akibat terkejut dengar dentuman "meriam2" yg direka khas bg menyambut kedatangan 1 syawal.....bukan main semangat lagi....cam sambut merdeka...last2 sekali diorg sendiri jugak yg kena bom...ala2 penyerang berani mati gitu....ppeerrgghhh!!...tak de kerja ,cari kerja...inilah ank2 muda kita....
uiiihhh!!tak kurang jugak berita pasal kemalangan jalan raya...yg nih memang menjadi satu "tradisi" yg semestinya tidak dapat dielakkan....al-maklumlah,beribu-riban pelbagai jenis,bentuk,saiz dan warna kenderaan duk berderet2 di ats jalan raya.....semuanya nak cepat...bila nak cepat,maka,berlakulah perkara2 yg tidak diingini...ngeri2 plak tuh!!kemek sana ,kemek sini...renyuk sana,renyuk sini...patah sana .patah sini...terkehel sana ,terkehel sini...issshh..macam2....in short,berhati2lah dijalan raya...
ooohhh ya!terbaru...aiman dengar syafiq elf,blogger famous kita terlibat dalam kemalangan jalan raya dan kini sedang dirawat di hospital serdang...moga2 beliau cepat sembuh.....


oohhh ya!!kebanyakkn blogger2 dah tukar lagu tema blog diorg kepada lagu raya...issh3!semangat betul..cuma aiman je yg setia dengan lagu FICTION-B2ST...oleh kerana ramai yg tanya lagu kat blog aiman ni lagu apa,so,disini aiman amik kesempatan mention tajuk lagu tuh berserta penyanyi dia sekali...heehee...best kan lagu nih??itu semua ats citarasa dan kehendak masing2.....al-maklumlah mood raya...^^.......
ahh'haa.....ada dah rakan2 kita beraya awal......maksudnya,tak poselah...adduuhh!!ni satu hal....satu sindrom yg konfem ada....isshhhhh.....susah betul nak rawat penyakit malas pose ni kan???so,bawa bertaubatlah...makin nak dekat raya,makin malas nak pose..ingattt!!org tak pose penuh ,tak boleh raya tau....!!heehee.....ingat zaman2 budak dulu.mak selalu pesan macam tuh..


hah!ni plak kuih raya....spesies apa tak tahu....nak kata tat nanas??bukan...almond london??mungkin...
hahhh!!yg amik tempahan kuih raya tuh,memang tak lena tidur malam lah.....uli sana,uli sini...gotel sana,gotel sini....errrmm...uli,uli jugak...basuh tangan jgn lupa...^^.....nanti ada jugak yg cirit birit pagi2 raya......
ingattt!!kualiti harus diutamakan......

oohh ya!!kepada mereka yg amik upah jahit baju..heehee..bertungkus lumuslah sekarang bg yg tak siap lagi jahit baju2 customers....customers nih kadang2 sukar diramal....ada yg perengus,yg tak kisah pon ada..kalo kena ngan yg tak kisah tak pa...kalo yg perengus pandai2lah korang jawab ye??...^^.....ataupon balik kampung cepat2...buat2 tak tahu.....lpas raya,sah2 kena cepuk..jangan buat macam tuh...TAK BAIK!!

dalam kelam kabut nak menyambut 1 syawal nih,korang jangan lupa......diorang pon nak sambut hari raya jugak..nak tau sapa?heehee......jom usha2 kat bawah....


^
^
^
super junior pon nak sambut raya jugaklahhhh!!

dan gambar2 nih semua dikreditkan kepada tuan empunya blog nih

nih sedikit pantun ...manalah tau,boleh pecah perut kome semua baca pantun nih...heehee...^^

anak pak abu tu bukan naik traktor la tapi lori,
sebab boleh tengok mak we dia angkt baja,
selamt hari rya aidilfitri,
saya ucapkan kepada yg puasa je...
anak mak itam si fitri tuh main polis sentri,
menantunya si fatin tuh main buai,
selamat hari raya aidilfitri,
maaf zhir shja....batin tuh,,,,isshh..tak sesuaiiiii! 

okay..sampai disini aja..jemput2lah datang kerumah...kalau nak datang,jangan  lupa  bawak duit raya bnyak2 tau...heehee...^^
selamat hari raya,,maaf kalau ada silap dan salah...!!yg baik itu datangnya dr allah..yg tak baik itu dr kelemahan diri saya sendiri...








31 comments

28 August 2011 at 12:15

gila r.. suju pki bju melayu yg jd highlight.. haha.. xtdo mlm dibuatnyew.. terbaik.. i like your blog.. follow u... follow la balik.. hihi..

28 August 2011 at 15:36

haha..sengal.. lawak r.. macam mana dia boleh pakai baju mlayu?

28 August 2011 at 18:00

aiman! selamat hari raya aidilfitri... maafkan dak eina jugak selama kita kenal nie...

jangan main mercun tau.. huhu

28 August 2011 at 19:30

wahh rajin buat kueh rye er..pos lahh kt sini sket haaa.btw slmt ari rye oke..jgn meriah sgt main mercun tuh...heee

28 August 2011 at 19:42

wah..edit gamba suju tu tak boleh blah..selamat hari raye =]

28 August 2011 at 19:53

Dong Hae [SUJU] bju raye sme wane ngn nami wahahaha

28 August 2011 at 20:32

lawa suju pakai baju melayu~~

^^

salam aidilfitri..

28 August 2011 at 21:08

selamat hari raya
amboi.. artis korea dah pandai pakai baju kurung kan? hahaha

28 August 2011 at 21:59

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin :)

28 August 2011 at 22:02

wah aiman boleh lag cerita pasal k-pop diakan nak raya2 nie.. btw, nie grety gmbo aiman editkan..lalala selamat hari raya buat aiman sekeluarga...

29 August 2011 at 01:46

Giler ah! xmenahan sekali....suju pakai baju melayu!! >.< huhu! Selamat hari raya aiman! =D tq sebab paham tutor saya!

30 August 2011 at 10:50

haha... comel je suju pkai bju melayu... shindong nmpk kurus, siwon lak kepala nmpk kecik...
ape pun terbaik la....
SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN.... :)

31 August 2011 at 16:59

amboi nk jugak bbaju mlayu tuu,hehe

1 September 2011 at 02:07

hahaha...macam masuk je depa pakai baju raya...xpe2..lagu fiction-beast best pew...hehehe...(selalu dgr)

2 September 2011 at 04:59

zizie:heehee..thank a lot like this blog....enjoy reading ya?tak tidow malam?haahaa..pminat suju ke?

2 September 2011 at 05:03

zul fattah:heehee....buykan dia pakai baju melayu bang...ada org pakaikan dia baju melayu.....teknologi adobe photoshop ye...^^

dak eina:hahaks...aiman tak main mercun tahun nih....selamat hari raya jugak ye?maaf zahir dan .......batin nak jugak ke?heehee^^

2 September 2011 at 05:13

sarah mohd salleh:hahaks....tak buat pon..beli kat kedai je...kuih cap tunjuk2..heehee...tak main mercun pon thun nih..bunga api pon tak main...^^
aiman budak baik kan....^^

syukri mohtar:haahaa..bukan aiman yg edit tau...^^
selamat hari raya jugak...duit raya tuh kongsilah!

2 September 2011 at 05:26

cik nami:heehee...ye.....aiman sama ngan ryeowook..warna purple!sebijik!


saya cello91:memANG bergaya suju pakai baju melayu kan



salam aidilfitri jugak..^^

2 September 2011 at 08:26

ikhram:haahaa...abg nih...bukan baju kurung tuh..baju melayu..heehee..

selamat hari raya...duit raya?


fezul fadhley:heehee...selamat hari raya jugak...maaf kalo ada yg tak kena okey???nak duit raya!

2 September 2011 at 08:34

cucu umie:heehee...saya rasa blog saya tak meriah kalo tak ada idol kpop..heehee......thank ucapan tuh..

selamat hari raya jugak!



raizan:heehee..tak boleh menahan apa?heehee......sama2...selamat hari raya...^^

2 September 2011 at 08:40

-liana asif-:teliti tol akak nih...hehee..tapi,kalo tengok sekali pandang nampak cam real je...^^
selamat hari raya....


amir aizat:heehee....raya tahun nih tak pakai baju melayu ke bang?


anisa:a'aahhh kan?heeheehee......yup..lagu nih mmg best!

2 September 2011 at 15:12

hahah x abes2 kpop nyer..eih3,slamat hari raya aiman..sorii akk lmbat wish,phm2 jela berukbnd akk :)

2 September 2011 at 20:45

misspurple:haahaa....berukband??cepat2lah bayow.....kpop??entry aiman sunyi tanpa kpop lah kak..heeheee....

3 September 2011 at 01:20

hahaha ! paling tak boleh blah skali Siwon pakai baju melayu ! XD

3 September 2011 at 07:41

amyzana:haahaahaa...cute apew...heehee...^^

3 September 2011 at 09:00

dorang pkai baju mlayu..?cute jgak..haha..
selamat hari raya..rsanya saya masih bwah umur..so kena bagi duit raya la..hahaha..=)

3 September 2011 at 09:55

farhanahadzlan:heehee...banyak songeh akak nih...tuh kena potoshop tuh kak..heehee....nak duitv raya?mai ...mai la kat umah..heehee...^^

5 September 2011 at 02:38

Aiman~ pic utk kte xde ke? kekeke... just joking~

6 September 2011 at 07:12

hehe..ska2 jew pkai kn bju melayu ye:P
bju melayu ko mne??
xnk tunjuk kew lalalaala

7 September 2011 at 02:53

ahaha,siwon terhebat pkai bju melayu!

8 September 2011 at 19:03

suka2...suju pakai bju melayu, siwon memang smart habis

tp pakwe akak lagi comel..auuu,heechul

Post a Comment