InFo:15 BaNgUnAn pELiK lG UnIk...!!!

Author: aiman mania | Publish 7/16/2011, 02:30 | There is 24 Comment[s]
hak'hai...!!assalamualaikum...anneyong haesayo yg sudi melawat ke sini...!!!
sebelom kita masuk kew topik asal ,  aiman nak membebel jap...jgan marah yew??
sekejap jew...bukannya m'bebel pon.,...hehehe
alhamdullilah...dah TIGA MINGGU AIMAN DI DUNIA BLOG Ni....follower pon semakin ramai...
sekarang dah 62 FOLLOWER...syukran!syukran!wahai PEMINATKU...Kpd mereka yg follow aiman tuh,thanks sangat2...cume...errr...cume...aiman tak boleh follow kamu blik coz ada sesetengah di antara kita yg MALU MALU KUCING nak SHOW LINK...OKAY?baiki cepat2 tau...aiman tak boleh buat tutorial coz aiman sendirik pon terhegeh2 nak improve blog sendirik...n yg dah follow aiman tuh,tapi,aiman tak follow dia sila inform kat SHOUTMIX AIMAN Tau..tak jumpa shoutbox kat manew??korang tarik TELINGA NICKHUN KAT SEBELAH KIRI KAMU TUH YEW??secara automatik kotak shoutbox akn terkeluar dgn sendirinya....canggihkan???
okay...start now....ni dia bangunan plik lagi unik...huh!!kreatif kan arkitek yg duk atas muka bumi ni kan??cute gilew...jom usha2...

ni bangunan BAHA'I HOUSE OF WORSHIP.....YG TERLETAK DI DELHI,INDIA...
macam bunga teratai plak.....ia juga dikenali sbg LOTUS TEMPLE...

N lagi unik...hehehe...macam perabot kat bilik adik aku plak.hahaha
ini dikenali sbg CONTAINER CITY YG TERLETAK DI LONDON,UK....

ARgghh...pusing2 kpala aiman tengok design bangunan nih..MAcam nak roboh pon adew..
ni plak CUBIC HOUSE YG TERLETAK DI ROTTERDAM,NETHERLAND

Wahh!!gempak punyew jepun....!!ni bangunan FUJI TELEVISION BUILDING YG TERLETAK KAT TOKYO,JEPUN...

Nampak sekali sejibik cam nanas....ni lah dia....
GRAND LISBOA YG TERLETAK DI MACAO.....

Nampak cam berserabut sekali....pnoh ngan bentuk petak2..hikhik...ni lah dia kalo kamu nak knal 
HABITAT 67 YG terletak di negara asal JUSTIN BIEBER......MONTREAL,KANADA....

HAH!!macam buku2 yg tebal bagai nak rak yg tersusun kat rak perpustakaan kan....banyk kali "rak" daa...
ini gimik semata2 tau..ni dia
KANSAS CITY PUBLIC LIBRARY YG TERLETAK DI MISSOURI,US  ....

REKA bentuk cam robot lam cerita2 anime yg kamu selalu dok tengok kan???
kehebatan jepon!!ini dia
NAKAGIN CAPSULE TOWER YG TERLETAK DI TOKYO,JEPUN!

TEmpat ni mmg sesuai untuk berbulan madu..aiman pon nak honeymoon kat sini jewlah....
ini dia RYUGYONG HOTEL(PYONG YANG,NORTH KOREA)

SEbijik cam kasut korang..!hahaha..tak hairanlah kalo bangunan ni di knali sbg
SHOE HOUSE...TERLETK DI PENNSYLVANIA,US...

INI plak STADIUM SARANG BURUNG,BEIJING.....ALlllaaaahh....
yg sukan olimpik hari tuh..gempak kan?

cute gilew bangunan!!!girly building,....ini  THE BASKET BUILDING 
YG TERLETAK DI OHIO,US...

PErhatian!ni bukan gambar edit tau......mmg bijak tol kpala otak arkitek
yg reka bangunan cam nih....nama diberi,
THE CROCKED HOUSE YG TERLETAK DI POLAND..

nama bangunan ni plik cikit....
DANCING BUILDING YG TERLETAK DI PRAGUE,CZECH REPUBLIC...

UNik lagi menggiurkan!hahahaha....ni bangunan yg mmg comel.....
ni THE NATIONAL LIBRARY YG TERLETAK DI MINSK,BELARUS.....

P/S:lepas bacew entry nih,rasew2,u all nak pergi ke negara mana yew?i prefer SOUTH KOREA LAGI....hehehehehe......Atupun NORTH KOREA.....HONEYMOON KAT HOTEL kat atas tuh.,..

24 comments

16 July 2011 at 02:42

yg kat delhi india best,,

16 July 2011 at 03:28

suke yg bentuk bakul tu.. :)

16 July 2011 at 04:03

fezul adhley:india?hahaha..baik north korea lew..hotel mewah tuh...

asyila zainudin:hahahaha...kalo bangunan tuh ada jantina,semestinya dia pompuan kan?hahahahahahahaha....

16 July 2011 at 05:49

haha :) best ah . creative gila ah arkitek ngn engineer yg reka bngunan tuh.

16 July 2011 at 06:16

anis izzati:hahaha...mmg!macam manalah kpala otak diorg boleh terpikir buat bngunan cam tuh yew...bukan calang2 org tuh....

16 July 2011 at 23:28

kreatif sungguh ler arkitek2 yg mendesignkan sebegitu cun rupa bangunan tu smua..

16 July 2011 at 23:36

NUR FARAH:YEP...HEBATKAN??cun kew??bg aiman macho..hehehehehehehehe....hebatkan arkitek tuh an?????????kalo aiman,tak terpikir nak buat bangunan sedemikian rupew...

16 July 2011 at 23:50

ufo kat kmpk pun kira bangunan pelik gak. heheh ^^

17 July 2011 at 02:35

nurhazwany:addooii...awak nih..pnat lewww.....mmg plik pon....tapi,tak termasuk lagi lew lam kategori bangunan2 plik tuh.......awak lew study sungguh jd arkitek,,,ubahsuai tangki air tuh..kikikiki...saya nak buat eskalator jew...coz bnyak bebenow tangga kat kmpk nih....cuak asew...

17 July 2011 at 05:02

yang lotus tu akak berkenan :)

17 July 2011 at 06:07

yg lotus?hahahaha......pompuan mmg cam tuh..suka bunga..kalo aiman pilih hotel besar kat north korea tuh.....mana tau dapat jumpa artis korea....

17 July 2011 at 06:21

adeh, jepun ramai yakuza lah. bahaye. korea selamat sket. hehe

17 July 2011 at 06:26

waa..uniknyer..mcam mana la ye rupa kat dlam bangunan yg pelik2 ni..haha..=)

17 July 2011 at 06:37

cik sakdi:yup..betol tuh..jom akak..teman aiman p north korea..boring kat north korea kita p south korea.....hehehe..tambang?akak belanja

farhanah:entahlah farhanah..aiman pon tak pasti..unikkan?

18 July 2011 at 01:36

waa~ best2!! nak melancong rasanya but the first pic mengagumkan Aman, cantik..

18 July 2011 at 04:50

wah.. banyaknye bangunan pelik2...

18 July 2011 at 04:59

abg aman:heheheh..menyepi jew sejak kebelakangan nih..hehehehe....mmg!mmg cantik..hehehehe.....jgn pandang rendah kat india yew?

ketam batu:yew bang..mmg banyak......hehehehehe......tapi,aiman asew south korea pling superb tempat yg mesti dilawati..sambil join konsert kpop ...jhehehehehe

peh hebatnya bentuk2 bangunan tu .

mmg sangat kretip pala otak si arkitek ye .

macam2 bentuk ade . :)

19 July 2011 at 02:32

ini belog saya:huhuhuhu...memang!mengagumkan !!fantastic.....nanti aiman buatkan satu untuk awak yew?

19 July 2011 at 08:48

wahh nak bgunan yg last sekali tuh..kat belarus..sgttt cute ;)

19 July 2011 at 08:51

hehehehehehe...mmg cute pon..geram asew nak makan....indah tol......

19 July 2011 at 08:55

laa, banyak lagi bangunan yang pelik2 ni..

19 July 2011 at 10:13

heheheheheeh...arpiiz trylah usha2 google kalo nak tahu lbih lanjut...

10 August 2011 at 13:18

em,menarik2x...

Post a Comment