sEnSaSi!!! 20 aRtIs kOrEa pLiNg KaCaK.....!!!

Author: aiman mania | Publish 7/23/2011, 08:06 | There is 35 Comment[s]
anneyong haesayo...!!!rasanya dah lama aiman tak update blog yg berusia hampir sebulan usianya..
maksudnya,blog ni dalam peringkat pramatang lew...hahahahahaha....okay,sebelom kita teruskan dengan topik asal,jom kita merapu-rapi dengan tuan empunya blog!!!!
 oohh ya...tadi aiman n kawan2 p lepak2 kat JJ....alaaahhhh!kat IPOH PARADE TUH....!TAk tahu sangat pon selok belok,.lingkar melingkar tentang  NOGORI PERAK YG BARU SEBULAN AIMAN DUDUKI NIH....so,ni kali pertama pergi bandaraya ipoh.....best gak outing nih!!tapi,semestinya selepas outing nih,duit memang lesaplah kan????hehehe...^^...
tadi,pergi panggung wayang!!!tengok citew yg mmg betul2 pppeeerrrggghhhh lah....
iaitu,HARRY POTTER AND THE DEATHLY HOLLOW PART TWO...!!
Kepada mereka yg belum tengok lagi filem nih,jom usha2 panggung 
wayang yg berdekatan dengan kediaman anda yew??tiket just rm13 jew....
tapi,memang berbaloi2....

okay!!nampaknya mukaddimah sahaja dah panjang lebar lagi melalut2.....straight to the point...!!!!kita start dengan:

ini dia HYUNBIN..!!
MAsih ingatkah anda dengan drama popular SECRET GARDEN???
Nilah dia "wira" dalam cerita tersebut....hehehe....
kpd peminat drama bersiri romantis nih mesti tertancap kat depan tv seawal 15 minit sebelom drama 
bermula kan??main "cop2" remote tv awal2........malas nak berebut channel ngan adik....!!

sapew tak knal dengan penyanyi dan juga pelakon popular nih??
ini dia KIM HYUN JOONG.....leader SS501 Yg namanya melonjak naik menerusi 
drama yg menjadi kegilaan ramai BOYS OVER FLOWER..!!BUat pengetahuan semua,aiman dah 5KALI KHATAM DRAMA NI TAU??hehehe....selain tuh juga,kim merupakan IKON FESYEN KOREA....!!!
TEngok style pemakaian plak......gempak!!!

 okay!!ni plak SONG SEUNG HEON!!
pernah membintangi drama EAST OF EDEN,AUTUMN IN MY HEART,N
SUMMER SCENT....memulakan karier sebagai model dan kemudian beralih pada bidang lakonan pd 1996...aiman tak follow sangat perkmbangan dia....sorry!!tak nak ulas panjang2....

nama yg tak asing lagi buat PEMINAT TVXQ Atau lbih diknali sebagai
CASSIOPEIA(PANGGILAN BUAT PEMINAT TVXQ)...
merupakan pengarah,penulis lirik,pelakon dan penyanyi...hebat kan???
ohhhh!!lupa!!nama dia ialah KIM JAEJOONG....^^..

Sapew plak nih??ni dia....
JUNG IL WOO....
SAPew pernah tengok drama bersiri yg mmg meletop,49 days??
dia memegang watak sebagai penjadual dalam cerita nih....!!mmg mantap lakonan dia dalam drama nih...
menurut sumber,jung terpaksa bersenam dan diet semata2 mahu mendapatkan
bentuk badan yg menarik!!

8 tahun bergelumang dalam karier seni,jejaka yg diberi nama YOO AH IN tidak mahu 
dirinya dikawal dunia glamor!!namanya melonjak naik menerusi
watak moon jae-shin dalam SUNGKYUNKWAN SCANDAL.......
P/S : Tak pernah tengok lagi cerita nih....

PARK YOOCHUN....MUla dikenali apabila menyertai band
popular,TVXQ N JYJ....SEdang meraih populariti melalui
drama MISS REPLEY AND SHINY SHINY SHINING......!!

HAH!!ni plak LEE SEUNG GI...POpular menerusi drama,MY GIRLFRIEND IS 
A GUMIHO....Pernah mencipta sindrom,"liking older woman" apabila lagunya BECAUSE YOU'RE MY GIRL yg menerima sambutan ramai....

SApew tak knal aktor ni yg terknal dengan lakonannya yg betul2 ada 
auranya yg tersendiri!!!perlukah aiman memperknalkannya????
tak asing lagi.....LEE MIN HO.....Menyimpan hasrat m'jd pemain bola sepak suatu ketika dahulu namun kecederaan pada kaki tidak mengizikannya...
suka lakonan LEE MIN HO DAlam drama 
"BOYS OVER FLOWER"...

JANG KEUK SEUK....baru jew datang malaysia!!beliau bnyak menerima pengiktirafan 
menerusi watak yg dibawa antaranya drama BEETHOVEN N YOU'RE BEAUTIFUL...
MEnceburkan diri dalam bidang lakonan seawal UMUR 4 TAHUN....
HEBAT BUKAN?

KIM BUM Yang sweet!!juga terknal dengan drama BOYS OVER FLOWER bersama 
LEE MIN HO.....DAlam usia yg muda,bnyak pengiktirafan yg kim bum dapat!!!!
mengalahkan mereka yg lbih berpengalaman daripadanya!1great!!!

SONG JOONGKI!!MEmulakan karier seni menerusi drama FROZEN FLOWER....
TAk cukup dengan itu,beliau juga terlibat dalam bidang pengacaraan.....
kpd PEMINAT MUSIC BANK,inilah pengacaranya!!

ni plak feveret aiman dalam 2PM......!!!ANggota popular 2pm yg ank kpada pasangan CINA-THAILAND ....Tak sangka plak yg NICKHUN NIh asal dari thailand!!!

JUNG YONGHWA.....MEmber kumpulan popular lagi tidak asing!!!iaitu CN.BLUE...
Drama pertama yg dilakonkannya bersama JANG KEUK SEUK DAlam drama 
YOU'RE BEAUTIFUL Berjaya mendapat komen positif dari peminat!!
pernah digandingkan dengan SEOHYUN(SNSD) dalam WE GOT MARRIED!!
PERASAAN:JEALOUS TERAMAT SANGAT!!

Penyanyi utama FT ISLAND......LEE HONGKI...!!
dikhabarkan pnyanyi nih melanjutkan pelajaran di UNIVERSITI KYUNG HEE Dalam BIDANG DRAMA DAN TEATER....pernah membintangi drama popular you're beautiful...

RAIN..!!!ANTAra aktor korea yg berjaya mengembangkan karier di PASARAN ANTARABNGSA....!!
MEnghasilkan 19SINGLE DAN 7 ALBUM UNTUK PASARAN DUNIA!!!
Namanya melonjak naik semenjak membintangi drama yg mmg NGETOP!!FULLHOUSE!!

TAECYEON!!MEmber kedua yg aiman minat selepas NICKHUN ....
RAPPER UTAMA 2PM!!memulakan karier lakonan menerusi drama 
CINDERELLA'S SISTER.....

OOPPsss!!soorry fangirl!!KWON SANG WOO dah kahwin daa.....n ada seorang anak lelaki,luke...
memulakan karier seni sebagai seorg MODEL FESYEN DAN DIIKUTI DRAMA YG
BERJUDUL DELICIOUS PROPOSAL.....meletakkan dirinya sebagai pelakon gred a menerusi lakonannya yg mantap menerusi drama MAKE IT BIG.....

WON BIN....!!NAmanya mula menjadi sebutan selepas membintangi dua drama popular....
KKOKJI N AUTUMN FAIRY TALE.....
ERRRR...dukacitanya,aiman langsung tak knal dengan pelakon nih....

NO MIN WOO...Karier seninya bermula dengan drummer THE TRAXX Atau lbih dikenali rose...
namun,tidak bertahan lama......dan sekarang,beliau adalah ketua kumpulan 24/7 dan membintangi drama "pasta"....kemunculan terbarunya adalah
dalam drama MIDAS BERSAMA JANG HYUK!....

CREDIT TO:MAJALAH HAI,BIL 695.....
DIEDIT OLEH:M.AIMAN,FANBOY KPOP GILEW2.....

P/S:enjoy reading this post chingu.........!!!thank kerana sudi drop komen n jadi follower aiman tau!!!!
thank a lot........!!!!!
.......entry nih memakan masa kira2 1 jam untuk disiapkan......

35 comments

23 July 2011 at 08:55

wah...best arh....hyun bin lak tu first..

23 July 2011 at 08:58

adik, semua akak minat gile2 nak nak nickhun bapak ensem muka jambu tak hingat hahaha :D suka tengok dia dlm we got married, romantik nak mampos macam nak request laki cm tu. ekekeke ;p

23 July 2011 at 17:33

sarah:huhuhu..yup..hyun bin yg first sekali.....minat kew ?

mis yayah:yup...aiman setuju sangat2...muka jambu+cute...tak layak masuk lam kategori nih.....dia layak masuk kategori llki pling cute sedunia...hahahahahaha......request?hehehehehe....akak cantik..tak pew.....adewlah jap ag tuh..mana tau nickhun daa terpaut hati ngan akak....

23 July 2011 at 17:34

best !!!

23 July 2011 at 17:42

miss you:thank a lot...saja hilangkan boring create entry nih...comelnya yoona!

23 July 2011 at 18:45

ok sumpah aku lom tengok HP ni...aku memang nak tengok tapi takde member nak tengok....takkan aku nak g tengokk sorang...

23 July 2011 at 18:57

donghae nani xdew kew?dye kn kacak gak ?

23 July 2011 at 21:00

peh wonbin da tua pon masih hot lg, hehe

23 July 2011 at 21:21

mohamed faizal:?????hah?apew ni?^^..
rasanya tersilap bg komen nih...


norhanani:a'aaa...tak tahulah...in short,diorg sumew mmg nice looking!x kira llki mahupon pompuan....

cik sakdi:btul tuh kak...hahaha..tapi,tengok gambar nampak muda lagi....

24 July 2011 at 07:57

huhu, malangnya kita tak minat sangat dengan k pop ni..

24 July 2011 at 08:18

arpizz:huhuhu..never mind chingu..it's okay.....citarasa masing2kan...????

24 July 2011 at 08:31

aik si won xde ke?

24 July 2011 at 09:19

wahhh ade jugak Jaejoong dgn Yuchun! hihi skrg susah nk jmpak org mnat TVXQ tawww AKTF ^_^

24 July 2011 at 09:56

hanys:heehee.....siwon??siwon pon hensem ugak kan??tapi,ni aiman main copy lam majalah hai!adew tak adew pon,diorang sumew(artis kpop) nice looking kan???????



fathiah:heehee...aiman layan sumew lagu2 kpop nih..heehee...in short,minat semualah.......especially,dance diorg yg selalu berenergy..kagum tengok...!!!!diorg sumew mmg super daebakkkkk!

25 July 2011 at 01:44

pttutlah nama pelakun tuh awk tahu ek??big fan upernyerrr..:)

25 July 2011 at 02:39

umie nazeera:hahahaha...yupp...big fan of kpop n yg berkaitan dengan korea culture.......heehee..^^

25 July 2011 at 06:52

aiman nyer tulisan tak berapa nampak, teraba2 carik kat mana nak komen

25 July 2011 at 06:56

oohhh..thank inform yew?????nanti aiman baiki balik........

25 July 2011 at 07:43

AHHHHH!!! *nosebleed, pengsan*

25 July 2011 at 09:12

amboi.. minat sungguh dgn korea.. hahaha

25 July 2011 at 10:17

Sumpah semua aktor korea tu aku tak kenai.. HUHU
byw, P Ipoh Parade x ajak.. HUHU

MySuaraBlog: SODA itu STRESS

25 July 2011 at 10:18

amalinanashihin:haahaa...napew kak??????hensem sangat ek diorang???sabow jewlah....nanti aiman adjust nickhun kat akak...



ikhram:yewlah bang...addicted!heehhee..^^

25 July 2011 at 10:19

zwan sabri:heehee,,,,tak knal.....???nilah masanya nak knal bang ooiii.......g ipoh parade pon tertinggal kad atm..tak sedap sangat shopping hari tuh..hhaahhaa...^^

26 July 2011 at 08:54

suke kim bum!die sgtttt comellll.grrrr

26 July 2011 at 19:36

sib baik semua yang disukai ada kat sini.hehhehehehe

26 July 2011 at 19:36

pesal sy x tersenarai?

27 July 2011 at 01:51

sarah mohd salleh:heehee...sweet bkan ??bg aiman dia tak layak masuk kategori artis korea pling hensem..haahaa......kategori pling jambu mungkin sesuai...^^...


fasihah:yew kak..haahaa...minat korea jugak kew??

hyz:abg jgan nak buat lawak.....nanti saya buatkn satu entry bertajuk 20 blogger pling hensem yew?^^

27 July 2011 at 19:40

JUNG YONG HWA! saye suke die! :D

28 July 2011 at 03:47

hye, singgah sini.. wow my bias pun ad la... eee, suka giler!!

28 July 2011 at 07:40

asyila zainuddin:heehee...pminat cn.blue yew?haahaa......cn blue best,....gempak!!!

28 July 2011 at 07:41

cerita si pari2 buruk:sapew bias awak?heehee....!^^

10 August 2011 at 13:14

luv them allX)

16 August 2011 at 02:52

saranghae jung yong hwa! ;)

24 September 2011 at 02:46

skroll punya skroll rupanya dah habes..
semuanya comel2 n ensem....
apsal x letak KHJ 6ber 1..heee...:P

29 October 2011 at 05:19

eeemm siwon x de la.....

Post a Comment